AcasăȘTIRI EXTERNERusia, gata să ridice baze militare în Donbas! Ce înțelegere secretă a...

Rusia, gata să ridice baze militare în Donbas! Ce înțelegere secretă a făcut Vladimir Putin

Rusia are „dreptul” de a construi baze militare în estul Ucrainei

Rusia a dobândit dreptul de a construi baze militare în cele două regiuni separatiste ale Ucrainei, în baza unor noi acorduri cu liderii lor separatişti, potrivit unei copii a unui acord semnat de preşedintele Vladimir Putin, publicată luni.

Putin a semnat luni decrete de recunoaștere a celor două regiuni separatiste – autoproclamata Republică Populară Donețk și Republica Populară Lugansk – ca state independente, sfidând avertismentele occidentale că un astfel de pas ar fi ilegal și ar distruge negocierile de pace de lungă durată, scrie Swissinfo.

„Menținerea păcii” în teritoriile separatiste

Rusia și regiunile separatiste intenționează, de asemenea, să semneze acorduri separate privind cooperarea militară și protecția frontierelor, conform proiectelor de legi pe care Camera inferioară a Parlamentului, Duma de Stat a Rusiei, le va examina marți.

Vladimir Putin a ordonat luni armatei ruse să intre în teritoriile separatiste ale Ucrainei, sub pretextul menținerii păcii în regiune. Decizia a fost luată imediat după ce președintele rus a semnat recunoașterea oficială a celor două republici, Donețk și Luhansk.

Nici calendarul, nici amploarea desfășurării nu au fost anunțate.

author avatar
Tudor Borcea
353 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger