AcasăȘTIRI EXTERNERusia aprinde Balcanii. Kosovo, următoarea țintă a Moscovei? Lavrov a făcut anunțul

Rusia aprinde Balcanii. Kosovo, următoarea țintă a Moscovei? Lavrov a făcut anunțul

Rusia aprinde Balcanii. Kosovo, urmatoarea tinta a Moscovei? Lavrov a facut anuntul / Foto: Facebook

În cadrul negocierilor privind viitorul Kosovo, Rusia va susține o soluție acceptabilă pentru poporul sârb, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat mass-media din Republica Srpska.

„În ceea ce privește atitudinea Rusiei față de negocierile privind viitorul Kosovo, care sunt în curs de desfășurare și care ar trebui să se bazeze pe Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate al ONU, președintele Vladimir Putin a subliniat în mod repetat, atât la întâlnirile cu președintele Aleksandar Vucic, cât și în discursurile sale publice, că susținem pe deplin poziția Serbiei. Vom susține o soluție care va fi acceptabilă pentru poporul sârb”, a spus Lavrov.

„Occidentul a fost ipocrit”

Înaltul diplomat a menționat, de asemenea, verdictul Curții Internaționale de Justiție a ONU cu privire la legalitatea declarației unilaterale de independență a Kosovo, afirmând că Occidentul a fost ipocrit, salutând declarațiile Curții în problema Kosovo și, în același timp, arătându-se indignat de referendumul din Crimeea.

„În 2014, sub influența evenimentelor inițiate de lovitura de stat sângeroasă și antistatală din Ucraina și de încercarea de a cuceri Crimeea de către naziști, locuitorii din Crimeea au organizat un referendum, iar Occidentul a început să se resimtă. Vladimir Vladimirovici Putin a spus că le cunoaștem bine standardele duble. Ne amintim cum s-au bucurat atunci când Curtea Internațională de Justiție a declarat că o declarație unilaterală de independență nu poate avea loc neapărat cu acordul autorităților centrale. El a spus acest lucru doar pentru a arăta ipocrizia absolută, duplicitatea și standardele duble ale Occidentului”, a declarat diplomatul rus, scrie Tass.

„Sute de ofițeri CIA și britanici lucrează în Ucraina”

SUA și Marea Britanie au ales o cale riscantă prin decizia de a furniza sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) Ucrainei, a declarat Lavrov. „Vedeți cum în Ucraina se pompează arme și armament greu. Acum, americanii le furnizează MLRS. Apoi au venit britanicii, care, evident, așteptau să primească undă verde de la Washington, spunând: acum le vom da MLRS și ucrainenilor. Aceasta este o cale riscantă”, a subliniat Lavrov.

Potrivit acestuia, astfel de măsuri luate de Washington și Londra ar putea duce la un număr și mai mare de morți în rândul ucrainenilor. „Între timp, ei spun «ucrainenii se luptă cu rușii și mor, lăsați-i să moară, iar noi doar le furnizăm arme», ceea ce, în cele din urmă, duce la moartea unui număr și mai mare de ucraineni”, a declarat cel mai înalt diplomat rus.

Sute de ofițeri de informații CIA și britanici lucrează în Ucraina de mulți ani, a spus Lavrov. „Nu a existat nicio îndoială că Ucraina a fost pompată cu arme. Sute de ofițeri de informații CIA și britanici lucrau acolo. Cred că se aflau acolo deja de zece ani, ocupând spații imense în clădirile serviciilor și agențiilor oficiale ucrainene. De fapt, ei controlează totul acolo””, a declarat ministrul rus.

Potrivit lui Lavrov, prin refuzul propunerilor și compromisurilor Rusiei, Occidentul „a justificat cele mai mari temeri că, în practică, transformă Ucraina într-un punct de sprijin pentru a amenința și limita Federația Rusă”.

author avatar
Tudor Borcea
909 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger