AcasăȘTIRI EXTERNERusia anunță un nou test reușit cu o rachetă hipersonică Zirkon (VIDEO)

Rusia anunță un nou test reușit cu o rachetă hipersonică Zirkon (VIDEO)

Rusia anunță un nou test reușit cu o rachetă hipersonică Zirkon (VIDEO)

Armata rusă a anunțat luni, 29 noiembrie, că a efectuat cu succes un nou tir de testare a unei rachete de croazieră hipersonice de tip Zirkon, în contextul unei curse a înarmării cu acest tip de rachetă, pe care Rusia o consideră ”invincibilă”.

Anunțul vine după publicarea recentă în presa americană a unor informații potrivit cărora China a testat în această vară o rachetă hipersonică capabilă să lanseze la rândul ei un proiectil, otehnologie pe care nici SUA, nici Rusia nu o au în prezent.

Arctica, poligonul lui Putin

De partea sa, armata rusă a anunțat într-un comunicat că a efectuat un tir cu o rachetă Zirkon, de pe fregata „Amiral Gorșkov”, assupra unei ținte din apele Mării Albe, în Arctica.

Tragerea „a fost recunoscută ca reușită”, ținta, situată la peste 400 km „fiind distrusă”, se arată în comunicat.

O înregistrare video, publicată de către Ministerul rus al Apărării arată racheta care este lansată într-o explozie de lumină, urmată de o dâră de fum, în toiul nopţii.

Prima tragere oficială a unei astfel de rachete datează din octombrie 2020, când președintele Vladimir Putin a salutat un „mare eveniment”, scrie AFP. De atunci au avut loc alte teste, în special de pe fregata „Amiral Gorșkov” și de pe un submarin aflat în imersiune. Ultimul datează din 18 noiembrie.

În contextul tensiunilor cu țările occidentale, în special cu Statele Unite, Rusia a multiplicat în ultimii ani anunțurile de dezvoltare a unor noi arme prezentate de Putin drept „invincibile”, precum Zirkon.

Racheta are o rază de acțiune de 1.000 km și va echipa navele de suprafață și submarinele flotei rusești. Primele rachete hipersonice Avangard de nouă generație, capabile să atingă o viteză de Mach 27 și să-și schimbe cursul și altitudinea, au fost intrat în serviciu în armata rusă în decembrie 2019.

Rusia caută, de asemenea, să-și dezvolte armele pentru utilizare în spațiu. Moscova a recunoscut recent că a pulverizat un vechi satelit sovietic, pe orbită, înfuriind occidentalii care au acuzat-o că a pus în pericol Stația Spațială Internațională (ISS) prin cauzarea unui nor de resturi spațiale.

 

author avatar
Tudor Borcea
248 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai bine ați scrie de ce se-ntîmplă, rău, în Rusia lui Putin acum cu PLANDEMIA, că astea s-ar putea să fie foc de paie sau, mai rău, minciuni.
    De pildă dacă ieși pozitiv la test (porcărie de test) și ești vaccinat zic că de fapt nu ești vaccinat, că certificatul e fals; vaccinul Sputnik V nu dă greș.
    Sau că Putin îi spune „dragă Schwab” celui ce la școlit ca viitor șef de stat la ședința FEM de la Davos. “Mr. Schwab, dear Klaus”
    https://www.kp.ru/daily/28357/4504681/

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger