AcasăȘTIRI EXTERNERusia, AMENINȚĂRI fără precedent! Franța și Germania, luate la țintă! / „Ne...

Rusia, AMENINȚĂRI fără precedent! Franța și Germania, luate la țintă! / „Ne vom privi doar prin vizorul armei”

Rusia, AMENINȚĂRI fără precedent! Franța și Germania, luate la țintă! / „Ne vom privi doar prin vizorul armei” (sursa foto: realitatea.net)

O replică dură vine de la Moscova, față de anunțatele expulzări ale unor diplomați ruși, în contextul situației din Ucraina.

Rusia va răspunde proporţional la expulzarea diplomaţilor săi dintr-o serie de ţări occidentale, a transmis Dmitri Medvedev, luni seară, potrivit The Guardian. Mesajul fostului președinte al Rusiei, actualmente vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al acestei țări, a fost transmis prin intermediul unei postări pe canalul acestuia de Telegram.

„Toată lumea ştie răspunsul: va fi simetric şi distructiv pentru relaţiile bilaterale. Pe cine au pedepsit? În primul rând, pe ei înşişi. Dacă asta continuă, vom considera potrivit, aşa cum am scris pe 26 februarie, să închidem uşa ambasadelor occidentale”, a transmis Medvedev, oficialul rus adăugând că „va fi mai ieftin pentru toată lumea”.

„Şi atunci vom ajunge să ne privim unii pe alţii doar prin vizorul armei”, a avertizat fostul lider de la Kremlin.

Ce au decis Franța și Germania, până să apară replica lui Medvedev

Reacția dură a lui Medvedev vine după ce luni Franța a anunțat că va expulza 35 de diplomați ruși, ca urmare a acțiunilor Moscovei în Ucraina, potrivit france24.com. „Franța a decis în această seară (luni -n.red.) să expulzeze un număr de membri ai personalului rus cu statut diplomatic staționați în Franța, ale căror activități sunt împotriva intereselor noastre de securitate”, a transmis ministerul francez de Externe, într-un comunicat.

De asemenea, Germania a declarat „un număr semnificativ” de diplomați ruși drept indezirabili. Cifra exactă nu a fost comunicată.

author avatar
Andrei Coman
646 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce nu înțeleg rușii – oameni inteligenți de altfel, cu puternică înclinație de a-și pune soarta în mâna unor idioți – este ca sunt pe cale să fie izolați mai dihai decât Coreea de Nord. După agresiunea abominabilă împotriva unui stat suveran nimeni cu mintea întreagă nu va mai accepta să întrețină relații cu ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger