AcasăȘTIRI EXTERNERusia amenință Republica Moldova: „Ar trebui să fie îngrijorați pentru viitorul lor”

Rusia amenință Republica Moldova: „Ar trebui să fie îngrijorați pentru viitorul lor”

rusiaSună din nou ALARMA la graniţa cu România: Rusia plănuiește să invadeze Republica Moldova!

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov acuză din nou NATO că se folosesc de Ucraina împotriva Rusiei. Deși ţara sa nu se consideră a fi în război cu NATO, oficialul rus avertizează ţările din fostul bloc sovietic.

Lavriv a declarat că „moldovenii ar trebui să fie îngrijorați de viitorul lor, ei sunt târâți în NATO”, relatează rețeaua de știri de stat rusă Ria.

„Ei trebuie să se îngrijoreze de viitorul lor, deoarece sunt târâți în NATO. Și nu cred că acest lucru ar contribui la securitatea Republicii Moldova”, a declarat ministrul.

„Obiectivele operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina au fost anunțate. Ele sunt de a proteja populația civilă din estul Ucrainei și de a se asigura că nu există amenințări de pe teritoriul Ucrainei pentru această populație și pentru Rusia. Asta este tot”, a afirmat Lavrov.

Republica Moldova, îngrijorată din cauza tensiunilor din Transnistria

Explozii misterioase în Transnistria, teritoriu separatist în Republica Moldova unde Moscova menține trupe de aproape 30 de ani, au generat temeri, la începutul acestei săptămâni, cu privire la extinderea conflictului.

Pentru a se simţi în siguranţă, Republica Moldova – chiar dacă este o ţară neutră – trebuie să investească mai mult în forţele sale armate, a declarat miercuri preşedinta Maia Sandu, subliniind că ţara sa are nevoie de o armată funcţională şi modernă, capabilă să răspundă provocărilor timpului.

author avatar
Andreea Vlad