AcasăȘTIRI EXTERNERusia amenință Republica Moldova: „Ar trebui să fie îngrijorați pentru viitorul lor”

Rusia amenință Republica Moldova: „Ar trebui să fie îngrijorați pentru viitorul lor”

rusiaSună din nou ALARMA la graniţa cu România: Rusia plănuiește să invadeze Republica Moldova!

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov acuză din nou NATO că se folosesc de Ucraina împotriva Rusiei. Deși ţara sa nu se consideră a fi în război cu NATO, oficialul rus avertizează ţările din fostul bloc sovietic.

Lavriv a declarat că „moldovenii ar trebui să fie îngrijorați de viitorul lor, ei sunt târâți în NATO”, relatează rețeaua de știri de stat rusă Ria.

„Ei trebuie să se îngrijoreze de viitorul lor, deoarece sunt târâți în NATO. Și nu cred că acest lucru ar contribui la securitatea Republicii Moldova”, a declarat ministrul.

„Obiectivele operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina au fost anunțate. Ele sunt de a proteja populația civilă din estul Ucrainei și de a se asigura că nu există amenințări de pe teritoriul Ucrainei pentru această populație și pentru Rusia. Asta este tot”, a afirmat Lavrov.

Republica Moldova, îngrijorată din cauza tensiunilor din Transnistria

Explozii misterioase în Transnistria, teritoriu separatist în Republica Moldova unde Moscova menține trupe de aproape 30 de ani, au generat temeri, la începutul acestei săptămâni, cu privire la extinderea conflictului.

Pentru a se simţi în siguranţă, Republica Moldova – chiar dacă este o ţară neutră – trebuie să investească mai mult în forţele sale armate, a declarat miercuri preşedinta Maia Sandu, subliniind că ţara sa are nevoie de o armată funcţională şi modernă, capabilă să răspundă provocărilor timpului.

author avatar
Andreea Vlad
704 afisari

16 COMENTARII

  1. ii bat tiraspolenii pe moldoveni de le scot ue din cap!( nu mai stergeti postarile! ce nu va convine? mergeti voi sa-i aparati pe moldoveni daca incepe conflictul cu tiraspolul?)

    • Numai un mankurt poate să spună o asemenea enormitate. „Tiraspolezii” nu există. Transnistria este o făcătură sovietică, războiul „înghețat” este mâna Moscovei. Nu ar exista în mod firesc. Așa au fost sovieticii, au oferit un teritoriu în locul altuia, dar nu s-a dat s-a luat. La fel și „datoria” pentru gazul din Transnistria. Provocări intenționat grosolane. Știe toată lumea, dar așa sfidează Moscova.

  2. Extinderea razboiului este VISUL ucrainei.!! Vor merge la orice PROVOCARE numai ca toata aceasta regiune,Republica Moldova, sa devina camp de razboi. Zelenski a devenit „diabolic” in conceptia lui de razboi total cu rusia si crearea statului MARE Israel in Europa.

  3. Provocarile din Tiraspol sunt savarsite de ucrainienii lui Zelenski. A doborat MIG-ul romanesc si elicopterul si a constatat ca marele dulap national nu a pus botul, ba chiar s-a suparat. incat nu prea mai da cu busuiocul pt Ucraina, decat atat cat sa se arate ca e membru NATO. Moldovenii stiu cat de prieteni le sunt ucrainienii, care in 1992 au trimis trupe impotriva Moldovei, alaturi de rusi si de transnistreni. Maia Sandu stie mai bine cine provoaca si de cine trebuie sa se fereasca.

  4. Pai o sa se uneasca cu Romania viitorul suna bine. La ce bun un neam de violatori ostrogot sa sluteasca o tara independenta iar Romania si Basarabia sa nu se reuneasca in neam.Or nu cumva ostrogotul violator Molotov nu a facut ce face damblagiul (are tremurici) Putin?
    Tatae ai o tara de neam trist cat un continent si inca te mai bucuri furand ca strabunii tai, sa furi teritorii ca tatarii din ce te tragi ca acum 1000 de ani. Jenant pt umanitate. De ce nu iti deschizi un oras in Siberia? E acelasi pustiu.

  5. Am si eu dreptul la o parere?Daca vrei sa muti acum frontiera Romaniei prin unificare cu Moldova faci exact ceea ce a facut Rusia cu teritoriile din Ucraina de est.Plus ca frontiera Romaniei este si UE si NATO.E cel mai fierbinte cartof posibil acum.Strategic era o miscare buna daca unificai Moldova inainte de conflictul militar dar nu a fost posibil

  6. Bulangii astia autodenumiti presa,si-au arogat sa incalce dreptul la libera exprimare prevazut in Constitutia Romaniei .Ei si tutele din Facebook,Twiter si toate scursurile globaliste aterizate aici din vagaunile Occidentului iti pun imediat pumnul in gura daca te-ai abatut le la linia neomarxista.Ma kak pe presa lor vanduta si analfabeta.Mai au tupeul sa arate cu degetul Rusia,China sau Coreea de Nord.Va asigur ca aia au mai multa libertate decat turma UE si NATO.

  7. Mutarea frontierelor de la VEST la EST se petrece de 30 de ani incoace,Cica asta inseamna democratie si libertate.Invers inseamna razboi.Abia astept sa vad capetele infierbantate de prafuri ce urla precum istericii pe forumuri sa puna mana pe arme si sa se infiinteze la Nistru sau la Odessa sa apere „libertatea ” de la Casa Alba si de la palatul mumiei .Ca de viteji in apa mica suntem satui.

  8. Putine, vezi asa ca intre ortodocsi , Stefan cel Mare al Moldovei nu a murit cum ne a invatat el doar e plecat si poate e ora sa revina!!!

  9. Si acum. Moment poetic.
    Juramant la Putna de domnul Adrian Paunescu
    : RIDICA-TE, STEFANE, SI VEZI-TI FIII,
    CA VREMEA SI ASTAZI E GREA,
    CREDINTA VESNICA PATRIEI NOASTRE
    JURAM, MARIA TA!

    LUATI-VA-N BRATE COPII,
    CA PE STRATEGICE ARME,
    HAIDETI CU TOTII LA PUTNA,
    UNDE MARIA SA DOARME.

    DOAMNE A TOATA MOLDOVA…
    NU TE-AM FACUT DE RUSINE,
    SUFLETUL NOSTRU TE CHEAMA,
    ARE NEVOIE DE TINE.

    INCONJURANDU-TI MORMANTUL,
    STEFANE, STEFAN CEL MARE,
    REINVIAZA O CLIPA,
    CA TI-AM ADUS INCHINARE.

    TOT CE-AI VISAT O SA FIE,
    PRECUM LASATU-NE-AI SLOVA,
    CASA A DACILOR LIBERI
    ESTE SI FI-VA MOLDOVA.

    DOAMNA, JURAMA LANGA CRIPTA,
    CARE IN PIATRA TE LEAGA,
    CA VOM PASTRA PESTE VEACURI
    PATRIA NOASTRA INTREAGA.

    LUATI-VA-N BRATE COPII,
    DATI-LE SFANTA POVESTE,
    CUM CA MORMANTUL LUI STEFAN
    LEAGAN AL NEAMULUI ESTE.

  10. Ieri 29.04.2022 (10.04)…la articolul „INCEPE RAZBOIUL in Moldova…” semnat de Tudor Borcea, am PUBLICAT un comentariu CENZURAT. despre ” SECRETUL. BASARABIEI”, care NU este dezvaluit de niciun istoric de azi. PACAT…!!!

  11. Lumea nu trebuie sa afle niste adevaruri.De aceea suntem cenzurati de catre asazisa presa libera .Lacheii regimului ne someaza sa emigram in Rusia dictaturii lui Putin ca si cum Romania n-ar fi tot o dictatura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger