AcasăȘTIRI EXTERNERusia amenință după summit-ul NATO. „Sancțiunile ar putea fi o justificare pentru...

Rusia amenință după summit-ul NATO. „Sancțiunile ar putea fi o justificare pentru război”

dmitri medvedevGermania și Rusia „joacă ping-pong” cu Polonia. Cine plătește despăgubirile de război de 1320 de miliarde euro / Medvedev: „Să se șteargă cu calculul lor murdar”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat joi că, în anumite circumstanțe, sancțiunile împotriva Moscovei pot fi considerate un act de agresiune și o justificare pentru război.

„Aș dori să subliniez încă o dată că, în anumite circumstanțe, astfel de măsuri ostile pot fi calificate, de asemenea, drept un act de agresiune internațională. Și chiar ca un casus belli (justificare pentru război)”, a declarat Medvedev, adăugând că Rusia are dreptul de a se apăra.

Ura față de „degenerații” din Occident

Rusia s-a confruntat cu un baraj de sancțiuni economice paralizante din partea țărilor occidentale ca răspuns la invazia din 24 februarie a Ucrainei, pe care o numește „operațiune militară specială”.

Medvedev, fost președinte rus care era considerat cândva un liberal, a apărut ca unul dintre cei mai aprigi susținători ai războiului, lansând o serie de denunțuri dure la adresa Occidentului.

Recent, Medvedev a spus că orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial.

Anterior, și-a exprima ura față de „degenerații” care vor „moartea Rusiei”. Opozantul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a denunțat în cadrul unei anchete lansate online faptul că Medvedev este unul dintre cei mai bogați oameni ai Rusiei și unul dintre birocrații săi cei mai corupți.

author avatar
Tudor Borcea