AcasăȘTIRI EXTERNERusia amenință cu trimiterea de trupe în coasta SUA. Se repetă criza...

Rusia amenință cu trimiterea de trupe în coasta SUA. Se repetă criza rachetelor din Cuba. Washington: Vom răspunde decisiv

Rusia amenință cu trimiterea de trupe în coasta SUA. Se repetă criza rachetelor din Cuba. Washington: Vom răspunde decisiv

Rusia a ridicat miza, joi, în disputa cu Occidentul privind Ucraina și extinderea NATO, atunci când adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, nu a exclus o desfășurare militară în Cuba și Venezuela dacă, tensiunile cu SUA cresc.

Serghei Riabkov a spus că nu poate „nici confirma, nici exclude” posibilitatea ca Rusia să trimită trupe mijloace militare în America Latină dacă SUA și aliații săi nu își reduc activitățile militare din apropierea Rusiei.

Moscova: „Nu putem aștepta la infinit”

„Totul depinde de acțiunea omologilor noștri americani”, a spus ministrul într-un interviu acordat rețelei de televiziune rusă RTVI, citând avertismentul președintelui rus Vladimir Putin potrivit căruia Moscova ar putea lua „măsuri tehnico-militare” nespecificate dacă SUA și aliații săi nu vor ține seama de exigențele Moscovei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat vineri SUA şi NATO că „nu va aştepta la infinit” un răspuns la cererile sale de a se stabili garanţii de securitate constrângătoare din punct de vedere juridic pentru a preveni extinderea în continuare a Alianţei şi amplasarea de armament în apropierea graniţelor sale.

SUA: „O fanfaronadă în comentarii publice”

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a respins declarațiile despre o posibilă desfășurare a Rusiei în Cuba și Venezuela, ca fiind „o fanfaronadă în comentarii publice”.

Sullivan a spus că „unitatea aliată și solidaritatea transatlantică au fost pe deplin afișate și rămân pe deplin afișate” în timpul discuțiilor de săptămâna aceasta cu Rusia, pe care le-a descris drept „sincere și directe”.

„Suntem la fel de pregătiți dacă Rusia alege o cale diferită”, a adăugat el. „Continuăm să ne coordonăm intens cu partenerii cu privire la măsuri economice severe ca răspuns la o nouă invazie rusă a Ucrainei”.

Întrebat despre declasrațiile lui Riabkov cu privire la o eventuală desfășurare militasră rusă în America Latină, Sullivan a răspuns: „Nu voi răspunde la fanfaronade în comentarii publice”.

El a menționat că problema nu a fost ridicată în timpul discuțiilor de săptămâna aceasta și a adăugat că „dacă Rusia s-ar îndrepta în această direcție, o vom trata de-o manieră decisivă”.

Rachete hipersonice în ape neutre

Riabkov a comparat luna trecută tensiunile actuale asupra Ucrainei cu criza rachetelor din Cuba din 1962, când Uniunea Sovietică a desfășurat rachete în această țară iar SUA au impus o blocadă navală a insulei comuniste, scrie ABC News.

Acea criză s-a încheiat după ce președintele american John F. Kennedy și liderul sovietic Nikita Hrușciov au convenit că Moscova își va retrage rachetele în schimbul angajamentului Washingtonului de a nu invada Cuba și a scoaterii rachetelor americane din Turcia.

Vladimir Putin, încercând să reducă activitatea militară a Occidentului în Europa de Est, a susținut că NATO ar putea folosi teritoriul ucrainean pentru a disloca rachete capabile să ajungă la Moscova în doar cinci minute. El a avertizat că Rusia ar putea obține o capacitate similară prin desfășurarea unor nave de război înarmate cu cea mai recentă rachetă de croazieră hipersonică Zirkon în ape neutre.

author avatar
Tudor Borcea
904 afisari

6 COMENTARII

  1. Mama ce bani face acum scutu ala. Sa il indreptam cu radarul dinspre Iran spre Rusia ca vad ca ii mananca curul pe rusi acuma. Nu-i mai insaraciti si mai mult pe necajiti cubani si venezueli. Sunt vai de ei saracii.

  2. Trebuia sa spuna si Nato. Ucraina nu o sa intre in Nato daca parasiti in 24 de ore Donbas si Crimeea. Dar o sa intesificam parteneriat altfel. De ce se teme Rusia de fratii lor ucraineni? Ciudati foarte ciudat popor.

  3. Lol.🤗
    Submarinul tactic invizibil american dotat cu rachete hipersonice pot atinge Moscova in 3 min din Marea Baltica.
    Asa ca Ucraina trece in top ten.
    Top 10 cele mai bune arme americane:

    1 submarinul tactic invizibil
    2 bombardierele invizibile
    3 avioanele de vanatoare invizibile f 22/35
    4 corvetele invizibile
    5 obuzierele de mare precizie 65-70km
    6tancurile Abrams
    7 laserele antiracheta
    8 elicopterele de atac Apache
    9 rachetele de croaziera Tomahawk
    10 rachetele antitanc Javelin

  4. Cubanzezii si venezuelenii sunt vai de ei?Dar colonia in care traiesti cum este?Sau te mananca eternul proverb romanesc ,ala cu cainele si grija?Cand dracului o sa va vina minte si voua?

  5. Sa te ferească Dumnezeu de pupatori de dosuri americane si sclavi fara creier. Scutul pizdi si prastiile Suli, asta are țărișoară asta plină de idioti. Si vad normal ca Rusia sa le pună in coasta niste rachete de genul Hiroshima ca sa inteleaga si americanul de rand, ce simte rusul de rand cu atatea rachete in jur. Dar idioții fara creier si oile din țara asta nu stiu decat sa fie niste târâtoare fara coloana vertebrală, ce nu inteleg ca m ue si m usa ne devorează de tot ce este de valoare din țărișoară asta si apoi un șut in dos in mâinile rusilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger