AcasăȘTIRI EXTERNERusia amenință că va ținti livrările SUA de arme către Ucraina/Mesajul Kremlinului

Rusia amenință că va ținti livrările SUA de arme către Ucraina/Mesajul Kremlinului

Rusia amenință că va ținti livrările SUA de arme către Ucraina/Mesajul Kremlinului

Ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a amenințat sâmbătă, 12 martie, SUA, spunând că Rusia poate ținti livrările americane de arme către Ucraina, unde armata rusă avansează de două săptămâni.

„Am avertizat Statele Unite că livrările de arme pe care le orchestrează din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci este un act care face din convoaiele menționate ținte legitime”, a avertizat Serghei Riabkov într-un interviu acordat postului tv Pervâi Kanal.

„Totul depinde de Washington”

Riabkov a citat în special sistemele portabile de apărare aeriană și sistemele de rachete antitanc.

El a mai spus că „garanțiile de securitate” cerute de Rusia de la Occident, inclusiv o asigurare că Ucraina nu va adera niciodată la NATO, nu mai sunt valabile, scrie AFP.

„Situația s-a schimbat complet. Întrebarea este acum să obținem implementarea obiectivelor liderilor noștri”, a spus el, referindu-se la „demilitarizarea” Ucrainei pe care Kremlinul o cere.

„Dacă americanii vor dori, putem desigur să reluăm dialogul”, a adăugat el, totuși, precizând că Moscova este pregătită în special pe tema acordurilor Start pentru limitarea arsenalelor nucleare. „Totul depinde de Washington”, a spus el.

author avatar
Tudor Borcea
549 afisari

4 COMENTARII

      • Te referi la bataia din Afganistan?
        Pai vad ca la fel va folositi si voi de sirienii Isis… Cum crezi ca o sa lupte aia in frig printre drone mitraliera si luneta?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger