AcasăȘTIRI EXTERNERusia aduce submarine nucleare în coasta Americii

Rusia aduce submarine nucleare în coasta Americii

Rusia a a procedat, vineri, la tiruri de rachete de croazieră în Oceanul Arctic, de pe submarine cu propulsie nucleară, în cadrul unor manevre militare menite să testeze gradul de pregătire pentru un eventual conflict în apele sale nordice, a anunțat Ministerul Apărării.

Exercițiile, denumite Umka-2022, au avut loc în Marea Chukchi, o parte estică a Oceanului Arctic care separă Rusia de statul american Alaska.

Duo nuclear în coasta Americii

Rusia consideră că vastul său teritoriu arctic reprezintă un interes strategic vital și de ani de zile își consolidează capacitățile militare în regiune, ceea ce a stârnit îngrijorări în Occident, în rândul altor națiuni arctice și în rândul grupurilor de mediu.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că două submarine cu propulsie nucleară – Omsk și Novosibirsk – au tras rachete anti-navă din Marea Chukchi, lovind ținte aflate la 400 de kilometri distanță.

Ministerul a adăugat că exercițiile au fost un test al „capacității și pregătirii Rusiei de a apăra Arctica rusă prin mijloace militare”, scrie Boursorama.

Pe lângă aceste exerciții, sistemul de rachete de coastă „Bastion” al Rusiei a tras și asupra unor ținte pe mare, la o distanță de 300 de kilometri de Peninsula Chukchi.

În august, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat consolidarea militară a Rusiei în Arctica drept o provocare strategică” pentru Alianța Atlantică.

author avatar
Tudor Borcea
660 afisari

3 COMENTARII

  1. Yupiii am detectat doua submarine…dar ce te faci cu restul de 99% pe care NU le-ai detectat????……raspuns cri criii cri criiii…..crickets

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger