AcasăȘTIRI EXTERNERusia acuză Ucraina că schimbă termenii păcii de la o negociere la...

Rusia acuză Ucraina că schimbă termenii păcii de la o negociere la alta. Ce vrea Moscova şi cum răspunde Kievul

zelenski putin Rusia acuză Ucraina că schimbă termenii păcii de la o negociere la alta. Ce vrea Moscova şi cum răspunde Kievul

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele țării sale au dat „lovituri puternice” Rusiei și a vorbit din nou despre necesitatea unor negocieri de pace „concrete, urgente, corecte”.

„Prin împiedicarea acțiunilor Rusiei, apărătorii noștri împing liderii ruși către o idee simplă și logică: este nevoie de discuții. Semnificative, urgente, corecte”, a spus Zelenski, adăugând că Ucraina nu va renunța la teritoriu.

Moscova caută un „tratat exhaustiv”

Negociatorul-şef al Moscovei, Vladimir Medinski, a precizat că Moscova insistă asupra semnării unui ”tratat exhaustiv” care să cuprindă cererile asupra neutralităţii, demilitarizării şi ”denazificării” Ucrainei, precum şi recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeii şi independenţa celor două ”republici” separatiste proruse din Donbas.

Potrivit lui Medinski, Kievul este ”preocupat în special de obţinerea unor garanţii de securitate din partea unor puteri terţe în cazul în care nu va putea intra în NATO”, o poziţie ”absolut de înţeles”.

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a acuzat Kievul că ”îşi schimbă poziţia constant şi renunţă la propriile propuneri”, presupunerea lui fiind că Ucraina este influenţată în acest sens de SUA.

Zelenski insistă asupra suveranităţii

Președintele ucrainean a spus că suveranitatea ucraineană trebuie garantată și integritatea sa teritorială asigurată. Altfel, forțele ruse continuă să distrugă orașele pașnice ale Ucrainei, la 31 de zile de la izbucnirea războiului.

Armata Rusiei a anunţat că prima fază a campaniei sale militare din Ucraina s-a încheiat. A doua etapă a „operaţiunii speciale” se va concentra pe „eliberarea completă” a regiunii Donbas. Între timp, Ucraina a recucerit unele orașe și poziții la est de Kiev. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari.

author avatar
Andrei Ștefan
510 afisari

5 COMENTARII

  1. Normal ca nazistii schimba termenii !
    Asa li se ordona din america, asa procedeaza.
    La urma vor plinge !!!

  2. Cand europa a semnat impartirea feliilor de tort ca erau in prietenie la ialta au cerificat crimeea ca pamant rusesc asa ca ucraina sa nu spere ca va fi altfel.ea insasi a fost facuta prin comasare de taica stalin!!!!

  3. Rusii nu au nici un drept, sa se duca in…….masii in rusia impreuna cu toti trolii lor care posteaza pe aici.

    • De acord cu tine, dar ce spui tu este valabil pt toate popoarele care au în moștenire acum pământ romanesc, ce nu le aparține și, au fost de drept a României, ne vrem teritoriale furate de rusi și date altora înapoi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger