AcasăȘTIRI EXTERNERusia acuză SUA de finanţarea unor cercetări cu arme biologice în Ucraina....

Rusia acuză SUA de finanţarea unor cercetări cu arme biologice în Ucraina. Kremlinul susține că deține probe

rusiaRusia acuză SUA de finanţarea unor cercetări cu arme biologice în Ucraina. Kremlinul susține că deține probe

Kremlinul acuză direct Pentagonul că a sponsorizat crearea de arme biologice în Ucraina și susține că a găsit dovezi în acest sens.

Rusia, prin vocea ministrului rus al Apărării Igor Konaşenkov, spune că obiectivul acestor cercetări biologice finanţate de SUA în Ucraina era să creeze un mecansim de răspândire furtivă a unor patogeni ucigaşi, precum coronavirus, antrax sau pestă porcină.

Oficialul rus susţine că Moscova a preluat „documente predate de către angajaţi ai unor laborartoare ucrainene” în care se vorbeşte despre „transferul unor materiale biologice umane prelevate în Ucraina către ţări străine, la cererea unor oficiali americani”.

Igor Konaşenkov citează, de asemenea, un „proiect american” privind transmiterea unor agenţi patogeni de către păsări sălbatice migratoare din Ucraina în Rusia şi în alte ţări vecine”.

Pentagonul a recunoscut că finanțează biolaboratoare în Ucraina

Recent, secretarul de stat american Victoria Nuland a recunoscut că Pentagonul finanța biolaboratoare de cercetare a virușilor umani în Ucraina și că se duce bătălia militară tocmai pentru ca Rusia să nu pună mâna pe cercetările de acolo.

Un eveniment grav din urmă cu 4 ani arată că lucrurile par scăpate de sub control în Ucraina. Hepatita A a izbucnit în circumstanțe suspecte în 2018 în mai multe zone din sud-estul Ucrainei, fix acolo unde se află și o serie de laboratoare biologice controlate de americani. În ianuarie 2018, 37 de persoane cu Hepatită A au fost internate în orașul Mykolaiv!

În ianuarie 2016, cel puțin 20 de soldați ucraineni au murit acolo din cauza unui virus asemănător gripei scăpat de sub control; în același „incident”, alți 200 de militari au fost internați în spital. Guvernul ucrainean nu a oferit nicio informație despre soldații care au murit, totul a fost clasificat.

author avatar
Andreea Vlad