AcasăȘTIRI EXTERNERusia acuză NATO și SUA că agravează tensiunile și denunță „isteria” europenilor

Rusia acuză NATO și SUA că agravează tensiunile și denunță „isteria” europenilor

Rusia acuză NATO că agravează tensiunile și denunță „isteria” europenilor

Kremlinul a acuzat luni, 24 ianuarie, NATO și SUA de „exacerbarea” tensiunilor prin decizia de a disloca nave și avioane de luptă în Europa de Est, pe fondul temerilor occidentale cu privire la un atac rusesc asupra Ucrainei.

„Tensiunile sunt exacerbate de anunţurile şi acţiunile concrete ale Statelor Unite şi ale NATO”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, referitor la desfăşurarea de noi forţe ale Alianţei în Europa de Vest.

El a denunţat o „isterie” în Europa, după ce în ultimele săptămâni s-au înmulţit anunţurile despre o presupusă iminentă invazie rusă a Ucrainei.

Ba Ucraina vrea să atace!

În schimb Peskov a considerat „foarte mare” riscul unei ofensive a Kievului împotriva separatiștilor pro-ruși în estul Ucrainei, unde cele două părți se confruntă din 2014 într-un conflict soldat cu peste 13.000 de morți. „Efectiv, autorităţile ucrainene concentrează un nivel considerabil de forţe şi mijloace la graniţa cu republicile separatiste pro-ruse”, a spus el, estimând că această situaţie „sugerează pregătirea unor acţiuni ofensive” din partea Kievului.

„Toate acestea duc la o situație în care tensiunile cresc”, a continuat el, înainte de a adăuga că „atmosfera agresivă” actuală din Europa este „o realitate”.

Rusia este acuzată de Occident că a masat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina, în pregătirea unui atac. Moscova neagă orice plan în această direcție, cerând în același timp garanții pentru securitatea sa, inclusiv respingerea aderării Ucrainei la NATO, încheierea extinderii Alianței și a desfășurărilor sale militare în est. Cerințe inacceptabile pentru occidentali.

Statele Unite trebuie, după mai multe runde de discuții, să trimită răspunsuri „scrise” pe acest subiect până la sfârșitul săptămânii.

author avatar
Tudor Borcea
181 afisari

5 COMENTARII

  1. Mergeti voi rusnacilor in cazarmi. Daca va ataca cineva atunci NATO va va ajuta. Panimaiesi?

  2. Pai nu ca daca ceri Nato sa plece din Europa ca ultimatum de razboi e pasnic. Uite-te la ei ce prosti….pai cum sa nu fi mandru ca te-ai nascut roman sau in Otan?

  3. Deci ori la Kremlin se rade pe rupte se sufoca de ras ies pe targi, ori is prosti praf tãmâie.

  4. Deci Ucraina nu o sa atace Rusia ca nu pot sa-si ia nici macar Crimeea. Grotesc. Ai un continent, mi-a placut Cnn a pus Rusia cu tot cu China si Coria pe langa Ucraina i ca un pichinez pe langa un elefant gravid.
    Penibili sunteti ma v-ati facut de ras in toata lumea,,,

    • Saracutul de tine, erai gata sa mergi in fustița ta roz la război pe trotineta. Citeam mai sus un comentariu, cat a fost trump a fost liniște si pace, cum au venit Sataniștii democrați, cum vor Ucraina sa o subjuge, sa o facă colonie de mana a cincea ca pe noi si sa pună laba pe tot ce are Ucraina si pe o masa de vreo 50 de milioane de consumatori. Pe unde au trecut americanii, cand au plecat nici iarba nu a mai crescut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger