AcasăȘTIRI EXTERNERusia a naționalizat uzina Renault din Moscova. Ce are Putin de gând...

Rusia a naționalizat uzina Renault din Moscova. Ce are Putin de gând să facă acolo

Rusia a naționalizat uzina Renault din Moscova. Ce are Putin de gând să facă acolo

Consiliul de Administrație al Grupului Renault a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor de vânzare a 100% din acțiunile deținute de Grupul Renault în filiala Renault Rusia către primăria Moscovei și a participației de 67,69% din Avtovaz către institutul rus NAMI (Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare pentru Automobile și Motoare).

Încheierea acestor tranzacții nu este supusă niciunei condiții, iar toate aprobările necesare au fost obținute. Acordul prevede o opțiune de răscumpărare de către Grupul Renault a participației sale în Avtovaz, care poate fi exercitată în anumite momente în următorii șase ani.

„O decizie dificilă dar necesară”

„Astăzi, am luat o decizie dificilă, dar necesară; și facem o alegere responsabilă față de cei 45.000 de angajați din Rusia, păstrând în același timp performanța Grupului Renault și capacitatea noastră de a reveni în țară în viitor, într-un context diferit. Sunt încrezător în capacitatea Grupului Renault de a-și accelera în continuare transformarea și de a-și depăși obiectivele pe termen mediu”, a declarat Luca de Meo, directorul general al Grupului Renault, potrivit unui comunicat al companiei.

După cum s-a anunțat la 23 martie, o taxă de ajustare fără numerar, care se ridică la valoarea contabilă a imobilizărilor necorporale, a imobilizărilor corporale și a fondului comercial consolidate ale Grupului Renaul din Rusia, ar trebui să fie înregistrată în rezultatele primului semestru din 2022.

La 31 decembrie 2021, această valoare se ridica la 2.195 milioane de euro. Activitățile din Rusia vor fi deconsolidate în conturile semestriale ale Renault Group care urmează să fie raportate la 30 iunie 2022 şi vor fi tratate ca activități abandonate în aplicația IFRS 5, mai precizează comunicatul. Grupul Renault cuprinde patru mărci complementare – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize. Prezent în peste 130 de țări, Grupul a vândut 2,7 milioane de vehicule în 2021 și are aproape 160.000 de angajați.

author avatar
Tudor Borcea
585 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger