AcasăȘTIRI EXTERNERusia a lovit fără milă în sudul Ucrainei: bombardamente cu avioane +...

Rusia a lovit fără milă în sudul Ucrainei: bombardamente cu avioane + lansare de rachete! (VIDEO)

Rusia încearcă să recâştige teren în războiul din Ucraina prin bombardamente demarate în sudul frontului. Kremlinul a folosit aviaţia, dar a lansat şi un atac cu rachete, tot în acea zonă.

Guvernatorul regional Oleksandr Starukh a declarat pe Telegram că forțele ruse au lansat „un atac masiv cu rachete” asupra regiunii, lansate din aproximativ 10 avioane, rănind cel puțin trei persoane.

Şi ruşii acuză că ucrainenii au atacat un depozit de grâne

Agenția rusă de știri de stat RIA, citând surse anonime, a declarat că forțele ucrainene au bombardat un depozit de grâne și depozite de îngrășăminte din regiune.

Întrebat dacă Rusia ar avea motive să folosească arme nucleare pentru a apăra regiunile anexate ale Ucrainei, Lavrov a spus că teritoriul rus, inclusiv teritoriul „nou consacrat” în constituția Rusiei pe viitor, „se află sub protecția deplină a statului”.

„Toate legile, doctrinele, conceptele și strategiile Federației Ruse se aplică pe întreg teritoriul său”, a spus Lavrov, referindu-se în mod specific la doctrina Rusiei privind utilizarea armelor nucleare.

Kievul și Moscova s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele din regiunea ucraineană Zaporojia de sâmbătă.

author avatar
Andrei Ștefan