AcasăȘTIRI EXTERNERusia a dezvăluit scenariul manevrelor „Vest-2021”. Federația Centrală versus Republica Polară

Rusia a dezvăluit scenariul manevrelor „Vest-2021”. Federația Centrală versus Republica Polară

Rusia a dezvăluit scenariul manevrelor „Vest-2021”. Federația Centrală versus Republica Polară

Prim-adjunctul șefului Direcției principale cooperare militară internațională din cadrul Ministerului rus al Apărării, Yevgeny Ilyin, a declarat recent că, în timpul exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic „Vest-2021” va fi creată o situație politico-militară imaginară.

Potrivit scenariului exercițiului, Republica Polară va acționa în calitate de adversar convențional. „Se presupune că, dispunând de Forțe Armate dezvoltate, adversarul încearcă să exercite presiuni asupra Federației Centrale. Pe acest fond, are loc escaladarea tensiunii, care se dezvoltă într-un conflict armat”, a precizat Ilyin, scrie DefenseRomania.

200.000 de militari, implicați în exercițiu

Manevrele Vest-2021 se vor desfășura, în perioada 10-16 septembrie, pe teritoriile Federației Ruse și Republicii Belarus.

„La exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021 vor participa aproximativ 200.000 de militari, peste 80 de avioane și elicoptere, până la 760 de unități de tehnică militară, între care peste 290 de tancuri, peste 240 de instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine, precum și 15 nave, se arată într-un comunicat de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse”, preluat de agenția Interfax.

Belarus și prietenii, la dispoziție

„Pe teritoriul Republicii Belarus vor acționa 12.800 de militari, dintre care până la 2.500 din Federația Rusă, peste 30 de avioane și elicoptere, precum și până la 350 de unități de tehnică militară, între care aproximativ 140 de tancuri și până la 110 instalații de artilerie, lansatoare multiple de proiectile reactive și aruncătoare de mine”, au precizat reprezentanții regiunii.

După cum au anunțat aceștia, la exercițiu vor participa, de asemenea, și aproximativ 2.000 de militari din statele membre ale OTSC și ale Organizației de Cooperare de la Shanghai, precum și din alte țări prietene.

Faza activă a exercițiului Vest-2021 se va desfășura pe teritoriul Federației Ruse, în poligonul Mulino din Regiunea Nizhnyi Novgorod.

În ultimele zile, în poligon s-a aflat și șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a verificat pregătirile pentru executarea exercițiului.

După cum au informat reprezentanții Regiunii Militare Vest, trupele care vor lua parte la manevre au început redislocarea către locurile de desfășurare a exercițiului.

„Aproximativ 3.500 de militari și 600 de unități de tehnică militară aparținând unei armate de arme întrunite a Regiunii Militare Vest au executat marșuri combinate către poligonul Mulino, pentru participarea la exercițiul Vest-2021”, au precizat reprezentanții regiunii.

Militarii și tehnica din dotarea acestora s-au deplasat din Regiunile Voronezh, Bryansk, Smolensk, Kursk, Belgorod și Moscova, parcurgând peste 2.500 de kilometri pe șosea și pe calea ferată. În poligonul Mulino a fost transferată, de asemenea, și o brigadă de tancuri a Armatei 1 Tancuri din cadrul Regiunii Militare Vest.

 

author avatar
Tudor Borcea