AcasăȘTIRI EXTERNE„Rusia a decis să atace Moldova”. Cine face anunțul înfricoșător

„Rusia a decis să atace Moldova”. Cine face anunțul înfricoșător

rusiaRecruţii ruşi, UCIŞI fără milă la un centru de antrenament! Moscova vorbeşte de un "atentat terorist"

Moscova dorește să atace Moldova și să cuprindă Transnistria în teritoriul Rusiei. Kremlinul a elaborat deja planuri clare pentru invazie. Acest lucru a fost raportat de ziarul The Times, citând surse din serviciile secrete ucrainene.

Potrivit informațiilor, transferul de trupe pe avioane și elicoptere din Crimeea ar fi gata. Dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat, Kremlinul ar putea repeta „scenariul” din Donbass, scrie The Times.

„Credem că Kremlinul a decis deja să atace Moldova. Soarta Moldovei este foarte importantă. Dacă ruşii vor începe să preia controlul, vom deveni o ţintă uşoară din punct de vedere militar, iar ameninţarea la adresa Ucrainei va fi existenţială. Dacă Rusia recunoaşte independenţa Transnistriei, aceasta va fi o ameninţare directă şi o încălcare a integrităţii teritoriale a Moldovei. Aceasta va fi o repetare a „scenariului Donbas”. Apoi vor furniza un număr mare de arme şi apoi vor să se alăture Rusiei”, au spus sursele.

Kremlinul a făcut planuri să atace Moldova

Există deja „o serie de indicatori” care arată planurile Kremlinului de a ataca, spun cei din interior. Publicaţia mai arată că Moldova are o armată de 3.250 de militari.

Serviciile secrete ucrainene au înregistrat anumite activități pe aeroportul din Tiraspol, capitala Transnistriei, teritoriul aflat la est de Moldova, la granița cu Ucraina. Rușii ar putea încerca să transfere trupe în avioane și elicoptere care decolează din Crimeea. În același timp, în capitala Moldovei, Chișinău, ar urma să fie organizate proteste și revolte.

Cu toate acestea, potrivit agenției Ukrinform, aceste informații nu ar fi fost încă verificate de serviciile de informații occidentale.

Moldova, între ciocan și nicovală

Până acum Republica Moldova a rămas neutră și nu a impus sancțiuni Rusiei. De asemenea, a început procedurile de aderare la Uniunea Europeană și a primit până acum sute de mii de refugiați ucraineni, motiv pentru care premierul Natalia Gavriliță a cerut sprijin internațional „pentru gestionarea crizei refugiaților și a consecințelor economice pentru cetățeni”.

În ultimele zile, Dmitri Suslov, directorul Centrului de Studii Internaționale din Moscova, a explicat că Vladimir Putin pur și simplu nu s-a hotărât încă ce să facă cu Transnistria și Moldova. Totuși, obiectivul de a continua înaintarea spre sudul Ucrainei, de a ajunge la Odesa și Mykolaiv și apoi de a stabili o legătură teritorială directă cu Transnistria, este una dintre opțiunile aflate pe masa liderului de la Kremlin.

author avatar
Andreea Vlad
1.681 afisari

9 COMENTARII

  1. E deja ruseasca cand mureau moldovenii prin nouazeci pt ea ii durea in cot pe occidentali ca o invadeaza!! Faceau afaceri si era bine cum e si acum doar gardul e vopsit!!!

  2. Disperati NATO sa deschida un al doilea front ca sa le dea ragaz ucrainienilor din „caldare”. Cine ii crede pe astia ca rusii ar fi atat de prosti ca acum sa se expuna la atatea riscuri pentru o prelugire a frontului ‘de sud’ pana in Transnistria, inainte sa neutralizele fortele considerabile din zona Nicolaev si a Odesei. O baga si britanicii cu „Rusii au de gand…” in felul asta actiunea de agresiune a NATO e chipuri defensiva. In sper ca exista oameni cu tiglele pe casa in conducerea fortelor militare a Romaniei sa nu cedeze la presiunea de a deveni si noi carne de tun…

  3. Britanicii vor doar război. Nu au vorbit deloc despre pace si, mai ales ca se considera crema „intelligence”, cum s-ar putea ajunge la pa ca. Ii asmut într-una pe rusi, căci stau comod in insula lor si sug din imperiu si din colonii.

    • Orc sovietic, parerea ta nu mai conteaza.Rachetele noastre sunt pregatite. In cateva zile bay, bay flota Marii Negre.

      • o tot aud asta cu „orc”. Chiar asa de mare de diperarea pentru dezumanizarea inamicului ca ne inspiram din carti fenteziste gen Stapanul Inelelor ?

      • Orca (denumirea științifică Orcinus orca, numită de asemenea balenă ucigașă) bugetar sifilitic

  4. Transnistria este parte din teritoriul Rusiei ,Basarabia este parte din RO de la Nistru si pina la Prut

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger