AcasăȘTIRI EXTERNERusia a atacat America. Armata de hackeri a lui Putin, asmuțită asupra...

Rusia a atacat America. Armata de hackeri a lui Putin, asmuțită asupra celor mai importante instituții din SUA!

Într-unul dintre cele mai sofisticate și poate cele mai mari atacuri date vreodată de pirații Internetului, sistemele de e-mail ale principalelor instituții din America au căzut în mâinile hackerilor! Departamentele de Trezorerie și Comerț ale SUA sunt acum fără secrete pentru ruși, dar presa de peste Ocean speculează că „armata cibernetică” a lui Putin știe și secretele de la Langley (acolo unde este sediul CIA) și Pentagon!

Administrația Trump a recunoscut că hackerii acționează în numele unui guvern străin. Cel mai probabil, e vorba despre o agenție de informații rusă, controlată de Kremlin. Experții federali, precum și două firme private au confirmat breșa din serverele Trezoreriei și Comerțului – rușii au avut acces liber la toate e-mail-urile transmise/ recepționate!

Atac la finanțe!

Din ordinul lui Donald Trump, s-a declanșat o adevărată vânătoare pentru a determina dacă și alte instituții guvernamentale au fost „cucerite”. Deocamdată, se știe că s-a dat atacul asupra mai multor agenții legate de securitatea națională, deși s-a ajuns până la penetrarea serverelor cu informații extrem de clasificate.

Cert e că, notează ziarele, în timp ce Congresul se concentra pe posibila intervenție rusă în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, agențiile-cheie ale Moscovei atacau unde trebuie, în sânul finanțelor americane!

„Guvernul Statelor Unite este conștient de aceste rapoarte și luăm toate măsurile necesare pentru a identifica și remedia eventualele probleme legate de această situație”, a reacționat John Ullyot, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate. Agenția de securitate cibernetică a Departamentului Securității Interne, al cărei lider a fost concediat de președintele Trump luna trecută pentru că a declarat că nu a existat o fraudă electorală pe scară largă, a anunțat că intervine de urgență în această chestiune.

Motivul atacului asupra Departamentului Trezoreriei rămâne evaziv și, deocamdată, americanii încă vor să afle cât de dăunătoare au fost „loviturile” rușilor și mai ales cât de mult material informativ s-a pierdut. „Foarte mult”, scriu jurnaliștii, care se bazează pe informația că hackerii lui Putin au atacat încă din această primăvară, ceea ce înseamnă că luni de zile n-au fost detectați!

Rușii, ca la ei acasă pe serverele americane

FireEye, o importantă firmă de securitate cibernetică, a anunțat că hackeri angajați de Rusia lucrează pentru SVR, temutul serviciu de spionaj al lui Putin. Atacul s-a dat pe platforma Orion, la fel ca în urmă cu cinci ani, când Kremlinul a reușit să spargă e-mail-urile de Casa Albă, Departamentul de stat și pe cele ale șefilor de Stat Major! A fost nevoie de ani pentru a repara daunele provocate de ruși, care au scăpat fără a fi acuzați public de președintele Barack Obama. Încurajat, același grup de hackeri a invadat în 2016 și serverele Comitetului Național al Partidului Democrat, precum și toate adresele oficialilor de vârf din campania lui Hillary Clinton.

Ambasada Rusiei la Washington a negat duminică seara că Moscova ar fi implicată în operațiuni de hacking împotriva guvernului Statelor Unite.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
578 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger