AcasăȘTIRI EXTERNERusia a arestat 106 de neonazişti extremiști dirijaţi de Ucraina (VIDEO)

Rusia a arestat 106 de neonazişti extremiști dirijaţi de Ucraina (VIDEO)

Rusia a arestat 106 de neonazişti extremiști dirijaţi de Ucraina (VIDEO)

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat luni, 13 decembrie, că a arestat 106 susținători ai unui grup neonazist, susținând că acționează sub egida Ucrainei, vecin și inamic al Rusiei. Kievul neagă orice implicare.

FSB, împreună cu Ministerul de Interne al Rusiei, au arestat în total „106 susținători ai grupării MKU (…) pentru a preveni organizarea de acte teroriste și masacre” , a transmis FSB într-un comunicat.

„Maniacii-Cultul Crimei”

„Creat de cetățeanul ucrainean Egor Krasnov, născut în 2000 (…), grupul MKU acționează sub egida serviciilor secrete ucrainene”, a afirmat FSB.

Printre cei arestați în 37 de regiuni ale Rusiei, se numără trei „administratori ai rețelelor de socializare ale grupării care au cerut acte de violență” și alți doi membri suspectați că „pregătesc atacuri împotriva instituțiilor de învățământ”, potrivit aceleiași surse.

Pe de altă parte, forțele de ordine rusești afirmă că au confiscat arme de vânătoare și arme albe în timpul arestării altor „extremiști apropiați grupului MKU”, în regiunea Penza (Volga) și în republica rusă Komis (nord), potrivit FSB. Alți membri ai grupului MKU (acronym de la Maniacii-Cultul Crimei) au fost arestați în februarie anul trecut de FSB.

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a descris acuzațiile rusești drept o „campanie media” care vizează discreditarea Kievului, într-un moment în care relațiile dintre cele două țări sunt la cel mai scăzut nivel, scrie Le Figaro.

Ucraina acuză Rusia că a adunat trupe la granițele sale și pregătește un atac iminent, ceea ce Moscova dezminte.

O sursă din cadrul forțelor de securitate ucrainene a confirmat că grupul MKU, al cărui unul dintre fondatorii este un neonazist ucrainean, Egor Krasnov, există, dar „nu mai este activ în Ucraina”.

Grupul și-a suspendat activitățile după arestarea liderului său, în ianuarie 2020, în Ucraina, dar recent a început să recruteze noi membri prin intermediul rețelelor de socializare, a declarat această sursă, sub rezerva anonimatului.

Egor Krasnov, în vârstă de 21 de ani, este în prezent anchetat în Ucraina pentru o serie de atacuri armate și o tentativă de omor cu caracter rasist.

author avatar
Tudor Borcea
440 afisari

2 COMENTARII

  1. Seamănă cumva, pe anumite locuri, cu motivul invadării Poloniei de către armata germană în Al Doilea Război Mondial?

    • nu prea, ucrainienii au suficienta boala pe rusi sa faca din astea. poate sa fie si un false flag ca rusii pun accent pe maskirovka dar cum au fost mereu la beregata lor, putin probabil. ucrainienii n-au uitat holomodorul chit ca a fost facut de iudei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger