AcasăȘTIRI EXTERNERusia a a înarmat Belarusul până-n dinţi! Este incredibil ce a trimis...

Rusia a a înarmat Belarusul până-n dinţi! Este incredibil ce a trimis acolo. Legătura cu Ucraina este clară

sisteme anti-aerieneRusia a a înarmat Belarusul până-n dinţi! Este incredibil ce a trimis acolo. Legătura cu Ucraina este clară

Rusia a adus noi sisteme anti-aeriene în Belarus, în mijlocul tensiunilor provocate de criza din Ucraina. Oamenii lui Vladimir Putin au trimis un nou divizion format din mai multe baterii antiaeriene Panțîr-S din Extremul Orient în Belarus pentru efectuarea exercițiilor comune „Allied Resolve 2022”.

Un divizion este format din 12 vehicule de luptă, fiecare din ele putând transporta 12 rachete antiaeriene.

Rusia a terminat exerciţiile de la graniţa cu Ucraina

Rusia a anunţat sâmbătă încheierea exerciţiilor în Districtul militar Vest, care include zone de de la graniţa cu Ucraina, Belarus, ţările baltice şi Finlanda şi revenirea unităţilor care au participat la acestea în cazărmile de la bazele lor.

Toate sarcinile trasate trupelor ca parte a verificării pregătirii de luptă au fost îndeplinite în totalitate. Continuăm activităţi planificate de antrenare de luptă” în poligoane, a declarat comandantul forţelor Districtului militar Vest, generalul Aleksandr Juravliov.

În acelaşi timp, exerciţiile din Belarus, unde Rusia a concentrat importante trupe şi tehnică militară, între care avioane de vânătoare Su-35S, nu au început încă.

Ministrul adjunct al apărării rus, Aleksandr Fomin, indicase recent că, într-o primă etapă – până pe 9 februarie – este planificată relocarea trupelor şi crearea grupurilor armate. În a doua etapă – din 10 februarie până în 20 februarie – se vor desfăşura exerciţiile comune „Allied Resolve-2022”, precizase el.

Armata rusă nu dă înapoi

Rusia a cerut, luna trecută, garanții de securitate extinse din partea NATO, inclusiv blocarea aderării Ucrainei și retragerea Alianței Nord-Atlantice la pozițiile sale din 1997. Solicitările au fost calificate de SUA, NATO și alte țări occidentale drept „inacceptabile”.

Rusia a desfășurat peste 100.000 de militari în apropierea granițelor Ucrainei, în condițiile în care rușii deja au anexat peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

author avatar
Andrei Ștefan
479 afisari

2 COMENTARII

  1. N-au anexat Crimeea ,idiotule,era a lor.Ca si cum in ziua in care Bucovina si tinutul Herta vor reveni acolo unde le e locul,la Romania,se va gasi un alt cretin ca tine sa tipe ca le-am anexat.Cum dracului va mai rabda pamantul,bestiilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger