AcasăȘTIRI EXTERNERuptură Germania - Ucraina? Afirmaţia lui Olaf Scholz despre poporul rus i-a...

Ruptură Germania – Ucraina? Afirmaţia lui Olaf Scholz despre poporul rus i-a pus pe jar pe ucraineni

scholzGermania se laudă că le dă arme şi altora, dar nu-şi poate cumpăra nici pentru ea: „Nu există aproape nicio mișcare”

Ucrainenii i-au tras de „urechi” pe nemţi în urma unei declaraţii nefericite făcute de Olaf Scholz. Acesta a luat apărarea poporului rus. De ce s-au enervat ucrainenii? Pentru că ei consideră că ruşii susţin războiul lui Putin.

Această distincţie, deşi este larg răspândită în Europa, este greşită, potrivit lui Mihailo Podoliak, care a scris pe Telegram că o majoritate a populaţiei din Rusia susţine războiul.

Scholz a încercat să-l convingă pe Putin să oprească războiul

Podoliak este responsabil de declaraţiile politice ale biroului prezidenţial ucrainean şi anunţă noutăţi legate de negocierile de pace dintre Kiev şi Moscova.

Criticile sale la adresa lui Scholz au fost formulate a doua zi după ce Zelenski i s-a adresat personal cancelarului german, cerând Berlinului să furnizeze mai mult sprijin Ucrainei în faţa atacului rus şi a creşterii victimelor civile.

„Daţi-i Germaniei rolul conducător pe care şi l-a câştigat”, a îndemnat Zelenski într-un mesaj video în parlamentul german.

Scholz i-a mulţumit ulterior lui Zelenski pentru „cuvintele impresionante”, dar a reiterat refuzul NATO de a interveni militar în Ucraina.

author avatar
Andrei Ștefan
1.427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger