AcasăȘTIRI EXTERNERugbiștii aruncă tricourile pro-LGBT. Boicot și scandal în Australia

Rugbiștii aruncă tricourile pro-LGBT. Boicot și scandal în Australia

Rugbiștii aruncă tricourile pro-LGBT. Boicot și scandal în Australia / Foto; printscreen

Șapte jucători de la clubul Manly-Warringah Sea Eagles din nord-estul orașului Sydney, în Australia,  au decis să boicoteze un meci important pentru a permite echipei să se califice în finala națională de rugby.

Motivul? Clubul a decis să schimbe tricourile echipei, pentru a promova cauza LGBT, în condițiile în care homofobia este încă foarte răspândită în sectorul sportiv la nivel mondial.

Jucătorii nu au fost consultați

Cu toate acestea, jucătorii de rugby nu au fost consultați cu privire la această decizie. Aceștia invocă motive religioase și culturale pentru boicotul lor.

Boicotul a fost rapid mediatizat în presa locală și a provocat indignare în Australia. Cu toate acestea, antrenorul echipei, Des Hasler, nu a condamnat deloc atitudinea jucătorilor săi. În cadrul unei conferințe de presă, el a vorbit despre o „greșeală majoră” făcută de club. În acest caz, neimplicarea jucătorilor în luarea deciziei. El a spus că acest lucru a provocat „confuzie, disconfort și durere pentru mulți oameni, în special pentru grupurile ale căror drepturi încercam de fapt să le susținem”.

El și-a cerut apoi scuze față de comunitatea LGBT, dar și față de jucătorii implicați. „Ei nu au fost incluși în nicio discuție și cel puțin ar fi trebuit să fie consultați”, a declarat el marți, scrie Le Point . Într-un comunicat, clubul și-a cerut scuze „pentru modul în care a gestionat situația”.

Din punct de vedere sportiv, acest boicot este o veste teribilă. Conform regulilor Ligii Naționale de Rugby din Australia, nu este posibil ca jucătorii din aceeași echipă să poarte tricouri diferite. În condițiile în care șapte dintre jucătorii echipei nu mai poartă același tricou, echipa se află într-o situație foarte proastă pentru a juca joi un meci crucial pentru șansele clubului de a ajunge în finala Ligii.

Homosexualitatea, un tabu în sportul australian

Ca răspuns la boicot, fosta figură a clubului, Ian Roberts, a luat cuvântul. Vorbind pentru Daily Telegraph din Sydney, el a declarat că a fost „întristat” de decizia jucătorilor și că aceasta „i-a frânt inima”. Robert a fost primul jucător din liga australiană care și-a recunoscut homosexualitatea. „Nu puteți înțelege durerea provocată persoanelor gay care, indiferent ce fac, nu sunt respectate pentru simplul fapt că sunt gay?”, a scris el într-un editorial publicat de un alt ziar australian.

În 2021, o jucătoare de fotbal australiană Haneen Zreika a refuzat, de asemenea, să poarte un tricou în culorile curcubeului. La momentul respectiv, ea a invocat motive religioase, la fel ca și cei șapte jucători de la Manly. Homosexualitatea este și astăzi un tabu în sportul australian. Potrivit lui Ian Roberts și altor observatori, „homofobia” este încă răspândită atât în rândul fanilor, cât și al sportivilor. De exemplu, în 2019, jucătorul de rugby Israel Folau a fost demis de federația australiană. El postase mai multe mesaje anti-gay pe rețelele de socializare între 2015 și 2019. Ulterior, amenințată de proceduri legale, Federația și-a cerut scuze în numele jucătorului.

author avatar
Tudor Borcea
843 afisari

10 COMENTARII

  1. Australopitecii ăia bag seamă că sunt tare degenerați. O fi de vină faptul că strămoșii lor sunt elementele declasate ale briților? Pușcăriașii expediați peste țări?
    Întreb și eu, nu dau cu parul….

    • Barbule, să îți dai cu paru în cap. Australia e pe locul doi în lume ca nivel de trai, așa că poți să îți pui costumul de baie ăla colorat ca și curcubeul și sari în buda ta din fundul curții.

  2. incalcit stil are autorul , cu greu intelegi ceva . au boicotat un meci ca sa permita calificarea …. ? ! ? !

  3. LGBQ o noua religie. La fel ca masca te apara de covid si LGBQ da oamenilor libertate mai ales la gandire

  4. Australia alta tara din gena de pedofili si criminali englezi ,o tara de poponari si drogati niste tarani inculti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger