AcasăȘTIRI EXTERNERudolph Giuliani s-a predat! Urmează şi Donald Trump să facă acelaşi lucru?

Rudolph Giuliani s-a predat! Urmează şi Donald Trump să facă acelaşi lucru?

Fostul avocat personal al lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, s-a predat, miercuri, la o închisoare din comitatul Fulton din Georgia, pentru a înfrunta acuzaţiile legate de acţiunile pe care este acuzat că le-a făcut pentru a răsturna pierderea în alegerile din 2020 a fostului preşedinte al SUA.

Giuliani, un fost procuror federal şi fost primar în New York City, a fost obligat la plata unei cauţiuni de 150.000 de dolari şi să nu ia legătura cu vreunul din cei 18 co-inculpaţi sau martori în acest dosar, potrivit documentelor instanţei.

Cum se apără Giuliani?

”Această punere sub acuzare este o parodie”, le-a spus Giuliani reporterilor, după ce s-a prezentat la închisoare. ”Este un atac la Constituţie”, a adăugat el.

Trump, principalul candidat pentru nominalizarea republicanilor din 2024 pentru a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden, continuă să susţină, în mod fals, că a fost ”furat” la alegerile din 2020 prin fraudă masivă la vot.

Se va preda Trump, joi?

Donald Trump ar urma să se predea joi pentru a înfrunta cea de-a patra punere sub acuzare penală din acest an. Ceilelaţi zece co-inculpaţi numiţi în punerea sub acuzare din Georgia au termen până vineri să se predea.

Giuliani şi alţi aliaţi ai lui Trump au mai fost acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa legislatorilor din Georgia cu privire la alegeri.

author avatar
Andrei Ștefan