AcasăȘTIRI EXTERNERuble contra cereale și cărbune / Rusia prezintă lista exporturilor vitale pentru...

Ruble contra cereale și cărbune / Rusia prezintă lista exporturilor vitale pentru UE

Ruble contra cereale și cărbune / Rusia prezintă lista exporturilor vitale pentru UE

Rusia a reiterat, miercuri, 30 martie, avertismentul către Uniunea Europeană că, dacă vrea gaz natural rusesc, atunci va trebui să plătească în ruble dar a avertizat că și exporturile de petrol, cereale, metale, îngrășăminte, cărbune și cherestea ar putea fi tarifate în ruble.

După ce Occidentul a impus Rusiei sancțiuni paralizante după invazia Ucrainei, președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca gazele naturale exportate în Europa sau în Statele Unite să fie plătite în ruble.

Rusia denunță un „război economic” al Occidentului

Miniștrii Energiei din G7 au respins cererea ca „inacceptabilă”. „Dacă vreți gaz, găsiți ruble”, a spus într-o postare Viaceslav Volodin, președintele Camerei inferioare a parlamentului rus.

„Mai mult, ar fi corect – și aceasta este este benefic pentru țara noastră, să se lărgească lista produselor de export cu prețul în ruble pentru a include: îngrășământ, cereale, ulei alimentar, petrol, cărbune, metale, cherestea etc”, scrie Nasdaq.

Dacă nu este imediat clar că o astfel de mișcare ar putea deveni politică oficială a Rusiei, Putin, când a anunțat decizia plății în ruble pentru gaze naturale, a spus că este doar începutul procesului.

Rusia spune că sancțiunile Occidentului – și în special înghețarea a aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele băncii centrale ruse – echivalează cu o declarație de război economic

author avatar
Tudor Borcea
513 afisari

3 COMENTARII

  1. ”… sancțiunile Occidentului – și în special înghețarea a aproximativ 300 de miliarde de dolari din rezervele băncii centrale ruse – echivalează cu o declarație de război economic.” Înghețare conform cărei norme de drept internațional? Ăsta este furt pe față iar Russia va avea grijă ca sancțiunile îndreptate asupra ei să-i lovească exact pe cei care le-au impus ilegal. Se sancționează Russia dar vor suferi de foame, frig și alte lipsuri cetățenii ale căror guverne au impus sancțiunile.

    • Nu iubesc strainii nici Rusia nici Ukraina si nici colonistii care conduc tara noastra. 300 miliarde $ luati cu japca de westici&ameregani Rusiei..Sa vada si Rusia care ne-au luat cu japca tezaurul si despagubiri de razboi dupa ww2 citeva zeci de miliarde $ plus teritoriile rupte din corpul tarii romanesti Basarabia, Tinutul Hertza ,Cernauti ,Bucovina de nord, si Bugeacul, cum e sa fie tilharit de bunurile tale, de averea de banii tai!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger