AcasăȘTIRI EXTERNERothschild & Co: Familia Rothschild vrea să retragă banca de pe bursă

Rothschild & Co: Familia Rothschild vrea să retragă banca de pe bursă

Rothschild & Co: Familia Rothschild vrea să retragă banca de pe bursă / Foto: printscreen

Holdingul familiei Rothschild, Concordia, și-a anunțat luni intenția de a depune o ofertă de preluare a băncii franceze de investiții Rothschild & Co, la care deține aproape 40% din capital, în vederea solicitării retragerii acesteia de la bursă.

„Concordia se află în prezent în negocieri avansate cu investitorii și băncile pentru a finaliza finanțarea acestei oferte”, a precizat holdingul într-un comunicat, adăugând că depunerea ofertei de preluare este „condiționată de finalizarea negocierilor”.

Sociate privată, mai relevant decât societate listată

Prețul de 48 de euro pe acțiune „cu dividende atașate” (adică redus în momentul depunerii distribuțiilor către acționari) – adică o primă de 19% față de prețul de închidere de vineri de la Bursa de la Paris și de 15% față de maximul istoric atins în ianuarie 2022 – va fi propus adunării generale anuale a acționarilor care va avea loc pe 25 mai.

Acționarilor li se va cere, de asemenea, să aprobe plata unui dividend ordinar de 1,4 euro pe acțiune și a unei distribuții excepționale de 8,0 euro pe acțiune, care va fi plătită doar dacă Concordia decide să facă o ofertă simplificată în numerar. Concordia deține în prezent 38,9% din capitalul Rothschild & Co și 47,5% din drepturile de vot.

„Niciuna dintre activitățile grupului nu necesită recurgerea la piețele de capital. În plus, performanța acestora trebuie evaluată pe termen lung. Prin urmare, statutul de societate privată pare mai relevant decât cel de societate listată”, a declarat holdingul în comunicatul de presă pentru a-și justifica planul de retragere de la bursă în cazul în care oferta de preluare va avea succes, scrie Le Figaro.

Oferta, care „ar putea fi depusă la Autoritatea piețelor financiare la sfârșitul primei jumătăți a anului 2023”, este condiționată de obținerea autorizațiilor necesare.

Într-o declarație separată, Rothschild & Co a „luat act de tranzacția propusă” și a numit un expert independent. Banca de investiții urmează să își publice rezultatele la 13 februarie. La bursa de la Paris, acțiunile Rothschild & Co au urcat cu 16,65%, la 46,95 euro, la scurt timp după deschidere.

Grupul Rothschild & Co, unul dintre principalii rivali ai companiei de consultanță financiară Lazard, nu are legături de capital cu banca privată elvețiană Edmond de Rothschild, numită după numele baronului care a fondat-o, care este deținută de o altă ramură a familiei.

author avatar
Tudor Borcea
864 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger