AcasăȘTIRI EXTERNERomânii se vor întrista. Surpriza neplăcută pregătită de vecinii noștri bulgari

Românii se vor întrista. Surpriza neplăcută pregătită de vecinii noștri bulgari

Românii care și-au îndreptat atenția către stațiunile montane din Bulgaria, trebuie să știe că vecinii de peste Dunăre introduc testele PCR obligatorii pentru toate sosirile în ţară.

Bulgaria vrea să limiteze răspândirea tulpinelor mai infecţioase ale coronavirusului. De aceea, va institui obligativitatea prezentării unui test negativ pentru COVID-19 pentru toate persoanele care intră în ţară, a anunțat ministrul bulgar al sănătăţii Konstantin Angelov.

„Astăzi vom lua acţiuni pentru a face obligatorii testele PCR pentru toţi călătorii care vor să intre în ţară, inclusiv pentru cei din Uniunea Europeană”, a afirmat Angelov în timpul unei şedinţe de guvern.

Autorităţile bulgare au afirmat că până în prezent au identificat opt cazuri de contagiere cu tulpina depistată iniţial în Marea Britanie.

Numărul de noi infecţii a scăzut semnificativ în Bulgaria în ultimele săptămâni şi autorităţile intenţionează să relaxeze unele restricţii, potrivit Reuters.

Bulgaria anunță relaxarea restricițiilor

Autoritățile bulgare au anunțat că vor relaxa, începând cu data de 4 februarie, unele dintre restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Cu toate acestea, restaurantele vor rămâne momentan închise, ca urmare a îngrijorărilor provocate de noua tulpină a virusului, identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Premierul țării, Boiko Borissov, a anunțat că elevii de liceu se vor putea întoarce la școală cu respectarea unor reguli speciale. Totodată, aceștia vor putea participa și la unele activități extracurriculare.

author avatar
Andreea Vlad
509 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...