AcasăȘTIRI EXTERNERomânii din Italia se vor vaccina obligatoriu! Problema pentru Diaspora. Se vor...

Românii din Italia se vor vaccina obligatoriu! Problema pentru Diaspora. Se vor întoarce acasă?

Guvernul italian, confruntat cu o creştere bruscă a contaminărilor cu COVID-19, a decis miercuri să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani. Legea a intrat în vigoare sâmbătă, 8 ianuarie.

Dorim să încetinim curba contaminărilor şi să îi determinăm pe italienii care nu au fost încă vaccinaţi să facă acest lucru”, a explicat premierul Mario Draghi în cadrul şedinţei de guvern în care a fost adoptată această măsură, citat într-un comunicat al executivului.

Şi românii sunt obligaţi să se vaccineze

Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru. De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

28 milioane de italieni au peste 50 ani

Italia are 59 de milioane de locuitori, dintre care 28 de milioane de peste 50 de ani, potrivit Institutului naţional de statistică (Istat).

La 29 decembrie, guvernul decisese deja să solicite de la 10 ianuarie certificatul de vaccinare în transporturi, hoteluri, terase de restaurante, târguri şi congrese, precum şi la piscine şi săli de sport.

Începând cu 15 februarie, cei din categoria de vârstă de peste 50 ani vor trebui, de asemenea, să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu pot face acest lucru, vor fi obligaţi să lucreze la distanţă.

Angajaţii sub 50 de ani pot să prezinte şi un test cu rezultat negativ. Cei care încalcă măsurile riscă amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

969 afisari

10 COMENTARII

  1. Musolini ar fi mandru de asa ”guvernanti”! Infloreste fascismul in Italia si nazismul in Gernania! Heil…!

    • Sa le dea Dumnezeu sanatate ca au fost singuri ce au luptat cu ciuma rosie din lume si romanii de altfel romanii a si invins ciuma la 989 si la 919 la Budapesta si in 943 era sa o eradicam daca nu erea cu incalzirea asta globala.

  2. Problema-i alta: o țară cu cât este mai injectată, cu atât este mai infestată.

    Dar, în țara Mafiei, banii contează. Ca și la Naziști.

  3. Bai nazistule de Draghi, bai tampitule ordinar, o sa ajungi si mai celebru decat era chiar si fanfaronul ala de Mussolini, ala era chiar dus cu capul, dar tu esti numai o unealta demonica a elitelor globalsite nihiliste, o sa ajungi si tu ca predecesorul tau, cu capul in jos pe streang, sa nu zici ca nu ai stiut ce urmeaza !! Bai, multumim ca istoria se repeta la fix inca 1 data, acum se vede de ce Germania hitlerista, Austria nazista si Italia fascista au fost candva ceea ce sunt si acum, adica niste ratati ordinari !! Hai bai tampitilor, cu Darwinism-ul Total, in curand o sa fie in cele 3 republici esuate naziste ca in serialul The Walking Dead !! Sieg Heil, Sieg Heil, Mario Draghi Not Macht Frei 🙂 Bai makaronarilor dementi si multilateral dezvoltati in cap, pregatirea urgent pentru inteparea in cap si in vene la fiecare 3-4 luni, ca doar Gulagul Digital nu se face cu vorbe bune, si cu viclenie si satanism de tip progresist-globalist !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Creșterea costului de împrumut a secătuit creditarea?

Încetinirea bruscă a împrumuturilor bancare din zona euro s-a stabilizat în octombrie, după o reluare a fluxurilor lunare de credite ipotecare, potrivit datelor Băncii...

Confruntarea pentru bani, petrol și carbon

Responsabili politici,  lideri de afaceri și diferite personalități  din întreaga lume sosesc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, pentru cea mai mare și mai...