AcasăȘTIRI EXTERNERomânii au rămas captivi pe aeroportul din Munchen. Oamenii au dormit pe...

Românii au rămas captivi pe aeroportul din Munchen. Oamenii au dormit pe banda de bagaje (VIDEO)

Probleme pentru 100 de români, care n-au mai putut ajunge, vineri seară, la Bucureşti. Oamenii au rămas blocaţi pe aeroportul din Munchen, din cauza ninosirilor abundente.

Pasagerii au ajuns vineri seară pe aeroport, cu o întârziere de două ore, iar după aterizare au mai fost ținuți în avion încă trei ore și jumătate.

Sâmbătă, încă erau pe aeroport

Românii spun că asteaptă și în prezent în aeroport să-și recupereze bagajele, au dormit pe unde au apucat și nu au apă sau mâncare. În total 100 de români care urmau să ajungă la București cu un zbor Lufthansa au rămas blocați pe aeroport, fără bagaje, apă sau mâncare.

Ei trebuiau să ajungă în România vineri seară, însă aeronava nu a putut decola. În total au stat captivi în avion patru ore, după care au fost evacuați. Noaptea au petrecut-o în aeroport.

Avem nevoie de bagaje, nu vor să ni le dea. Am sunat și la Consulat, ni s-a spus că se încearcă, că se sună.

Sunt și copii, persoane cu probleme de handicap, persoane în vârstă, au pastile în valiză și tot așa, suntem cu de toate. Tot ce am consumat, tot ce am găsit la tonomate.

Am venit să călătorim, o parte la familii, alții să viziteze, să plece. Nu acceptăm să ne trimită bagajele, că nu știm dacă vor ajunge. Sunt mai multe persoane care s-au lovit de acest aspect, au pierdut escala, nu cred că mai zboară.

Din ce am văzut, toate zborurile au fost anulate din cauza vremii”, a declarat un român blocat pe aeroport.

Gheaţa şi zăpada au afectat traficul aerian

Ninsorile abundente căzute în cursul nopţii au paralizat sâmbătă traficul aerian şi feroviar în landul Bavaria din sudul Germaniei.

Până la prânz, în jur de 320 de zboruri din cele 760 programate pentru sâmbătă au fost anulate. Pasagerii au fost sfătuiţi să verifice situaţia zborurilor lor înainte de a pleca spre aeroport.

Poliţia le-a cerut locuitorilor să rămână acasă cât timp serviciile de urgenţă şi de deszăpezire lucrează pentru a restabili condiţii normale.

author avatar
Andrei Ștefan
399 afisari

4 COMENTARII

  1. ”Sunt și copii, persoane cu probleme de handicap, persoane în vârstă, au pastile în valiză și tot așa, suntem cu de toate. ”
    Ghinion. Se calatoreste elegant daca inchiriati un avion!

  2. Dacă o pățea Iohannis, făceam cinste la tot blocul. Numai că el are avion particular, iar dacă se afla pe acest aeroport, Crenvurstul opărit mobiliza toată forța Germaniei pentru ca servitorul său cel ascultător să nu pățească ceva. Mai pun și au o întrebare. Numai românii au avut de suferit, sau toți cei care se aflau pe aeroport ?. Sau și aici avem de a face cu o discriminare gen spațiul Shengen.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri