AcasăȘTIRI EXTERNEAfiș scandalos în cel mai mare lanț de supermarketuri din Londra! Românii...

Afiș scandalos în cel mai mare lanț de supermarketuri din Londra! Românii sunt revoltați de cum îi văd englezii!

afisRomânii au fost acuzaţi de furt, pe faţă, într-un magazin din Londra. Afişul scandalos din magazine

Conaţionalii noştri din capitala Angliei se simt discriminaţi. Practic, au fost acuzaţi de furt, pe faţă, într-un supermarket din Londra.

Cunoscutul lanţ Tesco a afişat la unul din standuri un mesaj revoltător la adresa românilor, textul fiind scris în limba română.

Ce scrie în afiş?

Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul care i-a revoltat pe românii cinstiţi din Londra.

Umilitorul afiș a fost făcut public de Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra, care până în 1995 a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia. Iolanda Costide a reacţionat dur la vederea afişului şi a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului Tesco.

Arhitecta Iolanda Costide a luat atitudine

Ea a spus că este o jignire la adresa românilor cinstiţi. „Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului.

Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs„, este mesajul Iolandei Costide.

author avatar
Andrei Ștefan