AcasăȘTIRI EXTERNERomânia şi alte state NATO primesc cele mai noi vehicule tactice

România şi alte state NATO primesc cele mai noi vehicule tactice

România şi alte state NATO primesc cele mai noi vehicule tactice

Compania americană Oshkosh Defense a semnat un contract de 152 milioane de dolari pentru fabricarea de vehicule blindate Joint Light Tactical Vehicles (JLTV)

Compania americană Oshkosh Defense a precizat, joi, 1 iulie, că a primit din partea U.S. Army Contracting Command – Detroit Arsenal (ACC-DTA) un contract, în valoare de 152 milioane de dolari, pentru a începe procesul de producţie a vehiculelor blindate Joint Light Tactical Vehicles (JLTV), remorcilor desinate acestor vehicule și altor echipamente conexe.

Potrivit publicaţiei Military Leak, JLTV-urile cuprinse în acest contract urmează să fie livrate Forțelor Armate SUA, cât şi altor state membre NATO, cum ar fi: România, Lituania, Macedonia de Nord și Slovenia, scrie Defense Romania.

Vom achiziționa 120-130 blindate

Potrivit estimărilor valoarea vehiculelor de luptă blindate necesare a fi achiziţionate este de 227,77 de milioane lei cu TVA (adică aproximativ 47 de milioane de euro), astfel achiziţia intră sub incidenţa prevederilor art. 42 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

Un vehicul blindat Oshkosh JLTV costă între 230-270.000 de dolari și poate ajunge la 433.539 de dolari, cu tot cu echipamentul militar care include și rachete ghidate anti-tanc. Ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării va achiziționa în jur de 120-130 de blindate. Compania americană a fost selectată de MApN în baza unui contract G2G.

Vehiculele blindate pe care compania americană Oshkosh Defense le va produce în perioada următoare pentru România sunt cele pe care MApN le-a comandat pentru Forțele pentru Operații Speciale.

author avatar
Tudor Borcea
800 afisari

5 COMENTARII

  1. Au aia prin curte niște fier vechi de ultima generație si-l trimit in Romanica pe bani grei

  2. Nu sunt Barbu Gh. , i-am furat pseudonimul , sunt ” camionagiul pe molotov Kostea Sugiuk Tiraspol .

  3. Deci domnisoara Barbu.
    Daca treci din locatia A in locatia B ca antemergator si dihai ce ambuscada te imprasoara, opresti motorizanta si desfaci o bere, intelegi, si usor cu joystick ul din dotare dai zoom pe infra si scuipi cu plumbi s pucioasa la crucea ➕catarii din compiuter apoi arunci cutia si gata. Meri mai deoarte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger