AcasăȘTIRI EXTERNERomânia se implică în războiul din Ucraina! Au anunţat-o chiar procurorii. Va...

România se implică în războiul din Ucraina! Au anunţat-o chiar procurorii. Va fi ridicat, astfel, MCV-ul?

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Voluntarii ucraineni dezertează, abandonați de Zelenski / „Un cartof pe zi”, „trimiși la moarte sigură”

Procurorii români s-au autosesizat cu privire la săvârșirea de crime contra umanității în Ucraina și vor desfășura propria anchetă cu privire la impactul războiului asupra ucrainenilor care dețin și cetățenia română.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de infracțiuni contra umanității, prevăzute de art. 439 alin. (1) lit. g) și k) din Codul penal.

Procurorii, sensibilizaţi de trauma popoarelor

Potrivit procurorilor români, „consecințele atacului sunt deosebit de grave”, în contextul în care au fost înregistrați civili uciși, inclusiv copii, precum și răniți.

Ca urmare a traumei psihice provocate de atacul militar al Federației Ruse, milioane de civili au părăsit teritoriul Ucrainei, având în prezent statutul de persoane refugiate, inclusiv pe teritoriul României.

Apel la principiul universalității

Jurisdicția se exercită de organele de urmărire penală române și pe baza principiului universalității. Cercetările au în vedere și deținerea de către cetățeni ucraineni a cetățeniei române, transmite Ministerul Public.

Conform art. 10 C.p.p., legea penală română se aplică și infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării de către un cetățean străin contra unui cetățean român. Jurisdicția se exercită de organele de urmărire penală române și pe baza principiului universalității. Cercetările au în vedere și deținerea de către cetățeni ucraineni a cetățeniei române”, se arată în comunicatul emis de Parchetul General.

România are un interes: MCV-ul

Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) ar putea fi ridicat în cazul României până la sfârșitul acestui an dacă legile justiției vor fi „reparate” de Parlament, iar Codurile penale vor fi puse la punct, a declarat președintele Klaus Iohannis.

El a spus că a discutat această chestiune cu vicepreședintele Comisiei Europene Vera Jourova, aflată recent la București.

author avatar
Andrei Ștefan
1.044 afisari

16 COMENTARII

  1. Daca rezolvau cu mortii romani ai revolutiei si mineriadei , colectiv putea sa i doara de mortii altora!!! Chiar cred ca vor face ceva ot romanii de peste granita cand nu fac pt cei de aici??? Justitia e defecta si ajutata sa fie asa stiu ei de cine!!

    • Procurorii nu au ce face? Ia vedeti de oamenii omorati de vaccin sau din lipsa medicatiei din oct- noiembrie 2021.

  2. Demagogia si ipocrizia damboviteana pute de prostie si ipocrizie.Dulapurile lor sunt pline de dosare grele nerezolvate ale celor care au distrus si vandut Romania iar pe astia ii f..e grija de crimele din Ucraina.Capre raioase si cu coada pe sus.

  3. America aplica vis a vis de Romania, principiul sexualitatii, cum ne prinde cum ne-o trage

    • cum ne prinde cum ne fute ne mai da drumul prin curte cind ne prinde iar ne fute .SLAVA.

  4. Da’ „portocalele” alea de „procurori” nu s-au sesizat că românii din Ucraina, cu sau fără cetățenie română, nu au dreptul să învețe în limba română ?

  5. De când a ajuns Bulă procuror şi l-a luat pe Ştrul meditator, s-a făcut potecă între Socola şi Bălăceanca.
    Din puţul gândirii în puţul universalităţii, tot cu mintea n puţ.
    Că cam asta înseamnă să fii procuror în Ro, inventezi legi şi arogi atribuţii căcând te taie grija împrejur..
    Dacă vre-un mascăric procuror pune în aplicare un mandat de aducere, s-ar putea să ne trezim în Ro cu toată armata Rusiei.
    Învaţă procurorii cazacioc?
    Mânaţi mai!

  6. Pe criminalii care comit crime asupra României si a românilor, de 32 de ani, când îi prindeti, leprelor? Lasa, vã prinde, el, poporul, pe toti. O sa vinã, ea, judecata, cât de târziu, dar vine. Vã credeti intangibili? Nu sunteti, viermilor.

  7. @ Războiul întodeauna a fost cu crime pentru interesele unor grupări restrânse de indivizi, ? S-a făcut vreodată vreun referendum decizional , cu cei ce dețin suveranitatea, pentru participarea la vreun război, ?

  8. Tanti scutea, șefa de la piccj, vomitiva sluga, dar când o sa primești ordin sa va „autosesizati” și în legătură cu atrocitatile și crimele de război comise de șleahta de criminali nato, condusa de amerloci în fosta Iugoslavie, unde din martie pana în iunie 1999, zeci de mii de sârbi, poate chiar etnici romani adulți și copii au fost omorati, maltratați, violati, s.a., bașca, folosirea de criminalii invadatori a muniției din reziduuri radioactive(U238) și nu în ultimul rand, venind mai incoace, după 1991, de crimele, atrocitățile și genocidul comise de bandele nazisto-ucrainene asupra etnicilor romani din ucraina?
    Si dacă tot va mănâncă-n c.u.r., nu ar fi bine sa va scărpinati între voi(că aveți ce scărpina) și sa va luați labele jegoase de pe țara mea, Romania?

  9. De zecile de mii care au murit legați prin spitale nu-i doare burta,de cei care au murit că li s-a interzis dreptul la investigații și tratament nu se sesizează procurorii romani,în schimb nu pot de grija ucranilor.

  10. Da, bai tanti Scutea, o sa faci tu dreptate pana la capat, o sa mergi la Kremlin, o sa il iei de urechiuse pe rusnakul ala salbatic, si il vei duce di-rekt la Bruxxelistan !! ha ha ha 🙂 Ja, ja, ein, zwei, drei, polizei !! Bai, astia sunt chiar tampiti de tot, se pare ca baga ceva in apa, alta explicatie nu exista !! ha ha ha 🙂

  11. MCV-ul trebuia denuntat demult, si insistat pe primirea in Schengen pentru ca indeplinisem toate conditiile cerute. Dar de la sclavii care conduc Romania nu ai cum sa ai astfel de pretentii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger