AcasăȘTIRI EXTERNERomânia pompează gaze naturale în ţările din Europa. Ne ocupăm de securitatea...

România pompează gaze naturale în ţările din Europa. Ne ocupăm de securitatea energetică a continentului

Ţara noastră pune umărul la aprovizionarea cu gaze naturale a celorlalte ţări din Europa. Operatorii rețelelor de gaze naturale din Bulgaria, România, Ungaria și Slovacia au propus suplimentarea aprovizionării cu gaze naturale din Azerbaidjan către Europa.

Cele 4 țări ale Uniunii Europene și-au oferit rețelele pentru a permite livrări mai rapide și mai ieftine de gaze azere către Europa Centrală, de Vest și de Sud.

Azerbaidjanul dublează importurile

Comisia Europeană a semnat un memorandum de înțelegere cu Azerbaidjanul pentru a dubla importurile de gaze naturale la cel puțin 20 de miliarde de metri cubi (bcm) pe an până în 2027.

„În următorii ani vom dubla cel puțin producția și vom exporta în Europa. Avem resursele necesare”, a declarat presei președintele azer Ilham Aliev,

Gazoductul Trans-Adriatic, ultima etapă a rețelei de gazoducte a Coridorului Sudic de Gaze, a adus anul trecut peste 8 miliarde de metri cubi de gaz azer în țări europene precum Italia.

Cu ochii pe profiturile companiilor

Noile măsuri vizează, printre altele, captarea veniturilor suplimentare realizate de producătorii de energie electrică şi alţi actori din piaţa de energie electrică peste un nivel maxim de 180 Euro/MWh în perioada 1 decembrie 2022 – 30 iunie 2023 şi utilizarea acestora pentru a finanţa măsurile de protecţie a consumatorilor finali de energie electrică, instituirea unei contribuţii de solidaritate din partea companiilor care activează în domeniul petrolului, gazului natural, cărbunelui şi al rafinăriilor, demersuri de reducere voluntară a consumului de energie electrică cu 10% cu o componentă obligatorie de 5% în orele de vârf.

România a susţinut în ambele situaţii ca reducerea să fie voluntară, dar, în cazul orelor de vârf, doar Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Ungaria au fost alături de reprezentanţii ţării noastre. În schimb, România a obţinut flexibilităţi suplimentare privind modul de identificare a orelor de vârf la nivel naţional.

author avatar
Andrei Ștefan
852 afisari

10 COMENTARII

  1. Si noi ce primim???? Numai suturi in coor. Avem gaze si de toate si platim mai scump decat toti ceilalti, nu, la niste salarii de mizerie fata de Europa. Trebuie urgent sa creasca salariile noastre la nivel european.
    Si sa avem gaze mult mai ieftine, pentru ca suntem romani si sunt resursele noastre. Cand Norvegia a gasit gaze si ce au mai gasit au dat cate o suma foarte mare fiecarui cetatean. Si noi trebuie sa primim ceva, pentru ca resursele sunt ale noastre, ale tuturor.
    Nu au niciun drept sa ne fure tot si sa ne vanda scump.
    Dau la toti: la ucrainieni, la pachistanezi la toti, numai pentru romani nu, doar ne fura tot, prin taxe si inflatie. Ne fura noua tot sa dea altora,a sta fac cica alesii nostri

  2. ,,Ziaristilor”, adevarul va sta in gat dar gatul vostru va sta in streang !

    Din informațiile culese din județul Tulcea reies următoarele: 1. Zilnic, sute de camioane din Ucraina utilizează și distrug infrastructura de transport (transportă între 22 și 40 de tone), dar, NU PLATESC ROVIGNETA. 2. NU PLATESC trecerea cu bacul. 3. Peste 50% din camioane transportă ALTCEVA decât cereale. Nimeni nu știe ce anume și unde descarcă. 4. Pe sosea conduc agresiv, merg în coloană și este aproape imposibil să îi depășești. 5. Unele camioane sunt însoțite de escorte formate din SUV-uri mari, cu geamuri fumurii. 6. Ucrainienii beneficiază de asistență medicală gratuită. 7. Pentru orice servicii (de exemplu taximetrie) refuză să plătească, spunând că plătește statul român. Dacă nu ești de acord cu opinia lor, riști să iei bătaie și să îți devasteze mașina.

    8. Zilnic, România trimite în Ucraina, sute de auto-cisterne cu carburanți, fără a încasa măcar un leu, în timp ce nouă, românilor ne-a ieftinit cu 50 de bani. Toate acestea datorită trădătorilor joianis și ciucă analfabetul. La televiziunile prostituate nu se ciripește un cuvânt despre toate aceste lucruri.’’ https://ok.ru/video/4356835707500

  3. NICIODATA POPORUL ROMAN NU A AVUT IN FRUNTEA TARII UN GENERAL, FIE SI IN RRZERVA, DESPRE CARE SA SE STIE CA E VANDUT ALTOR PUTERI STRAINE TARII…NICOLAE IONEL CIUCA VA RAMANE IN ISTORIE CA GENERALUL GUVERNULUI TRADARII NATIONALE CONDUS DE TICALOSUL NEAMT KLAUS WERNER IOHANNIS, CEL CARE A ATENTAT LA COPIII ROMANILOR. DE LA TRAFICULCU COPII IN CARE A FOST IMPLICAT , LA IMPUNEREA EDUCATIEI SEXUALE IN SCOLI, LA DISTRUGEREA INVATAMANTULUI SI EXPONENT DE SEAMA AL CORUPTIEI, IMPOTRIVA CAREIA SE PRETINDEA CA LUPTA. ACOLO, LA TULCEA E AFACEREA NATO CU UCRAINA, PE ACOLO TRECE ARMAMENTUL AMERICAN SI OCCIDENTAL CARE E ADUS IN BAZA AMERICANILOR DE LA M. KOGALNICEANU…DAR RUSII STIU INCA DE CAND S-AU TURNAT ALEILE ABSOLUT TOT CE MISCA ACOLO…DE ACEEA SUSTIN CA ROMANIA SE AMESTECA IN CONFLICTUL CU UCRAINA SI O SA SI-O IA IN BOT! PENTRU LABAGII CA IOHANNIS SI CIUCA SE POT TREZI ROMANII CU BOMBARDEAUA…

  4. Sa nu uitam de romani.
    Mai e o luna pana la frigul insuportabil.
    Sa ne potrivim ceasurile 🕒

  5. Romanasii se vor descurca, mai ales cei care au prins acele vremuri senzationale de pe vremea cizmarului, probleme vor fi cu tampitii astia de drone corporatiste aka tefeleii kurkubeisti, astia si-o vor lua bine 🙂 Nu uitati, bai tefeleilor: Stay Home, Don`t Eat, Waste Lives !! Ha ha ha 🙂 La iarna, scapa numai care poate, mai ales ca o sa vina si niste rusnaci salbatici in ceva vizita de prietenie prin Bukale, sa il ia la suturi pe niku ciukanezu, ca e prea umflat, gras si obez 🙂

  6. Stefane , esti un ANALFABET ,nici nu intelegi ce citesti nici ce scrii !. Tranzitarea unor gaze azere prin conducte romanesti nu iseamna pompare !,daca tranzitarea necesita recomprimare ,atunci beneficiarii acelor gaze transferate trebuie sa-i plateasca Romaniei energia consumata cu recomprimarea gazelor ,iar utilizarea traseelor se considera participarea Romaniei la securitatea energetica europeana .
    Stefane ,gazele naturale nu se pompeaza se comprima ,scula care face aceasta operatie se chiama compresor si nu pompa !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger