AcasăȘTIRI EXTERNERomânia, pe lista țărilor „ostile” Rusiei. Anunțul de ultimă oră făcut de...

România, pe lista țărilor „ostile” Rusiei. Anunțul de ultimă oră făcut de Kremlin

România, pe lista țărilor „ostile” Rusiei. Anunțul de ultimă oră făcut de Kremlin

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că țările occidentale, inclusiv SUA, care duc un război hibrid împotriva Rusiei, au devenit state ostile. Și România se află pe listă.

Țările neprietenoase Rusiei pot fi deja numite ostile, deoarece duc războaie diplomatice, politice și economice împotriva țării noastre, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

„Este un război diplomatic, un război politic”

Luna trecută, Moscova a prezentat o listă a țărilor „neprietenoase” care au impus sancțiuni (sau s-au alăturat acestora) după războiul început de Rusia în Ucraina. Lista include și toate țările UE, deci și România.

„Nu poți vorbi despre războaiele informaționale fără să legi totul de contextul general al războiului hibrid. Nu este vorba doar de consilieri militari americani și britanici care le spun naționaliștilor ucraineni înarmați ce să facă, oferindu-le informații”, a spus Peskov, în cadrul unui forum educațional, informează Interfax.

„Nu, este un război diplomatic, este un război politic, este o încercare de a ne izola în lume, este un război economic”, a adăugat el. „Da, noi încă le numim cu blândețe state neprietenoase. Și aș spune deja că sunt deja state ostile, pentru că ceea ce fac este război”, a subliniat purtătorul de cuvânt al președintelui.

„Banii noștri au fost furați”

El a declarat, referindu-se la sancțiunile econniomice occidentale că „dreptul la proprietate privată nu mai este sacru, dreptul de a deține active nu mai este sacru, iar banii noștri naționali, care ne-au fost confiscați, au fost blocați”.

„Banii noștri care erau în dolari și euro în conturile de acolo, au fost blocați. Sunt banii noștri, ne-au furat, încearcă să ne o fure. Cu siguranță vom lupta pentru aceasta”, a subliniat Peskov.

author avatar
Tudor Borcea
512 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce se tot cred buricul pamantului acesti rusi.
    Sa nu dea Dumnezeu ca celelalte popoare sa doreasca derusificarea planetei, sa vezi atunci!

  2. CURATAREA PLANETEI DE PROSTI , O FI POSIBILA ???CRED CA AM DREPTUL SA IMI PUN ACEASTA INTREBARE….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger