AcasăȘTIRI EXTERNERomânia a ajuns groapa de gunoi a Marii Britanii. Munți de gunoaie...

România a ajuns groapa de gunoi a Marii Britanii. Munți de gunoaie lângă Capitală – VIDEO

deseuriRomânia a ajuns groapa de gunoi a Marii Britanii. Munți de gunoaie lângă Capitală - VIDEO

O investigație a BBC a scos la iveală deșeuri britanice care sunt transportate ilegal în România și aruncate. Autoritățile române spun că transporturile, etichetate drept bunuri second-hand, erau într-adevăr doar niște gunoaie fără valoare destinate depozitului.

Din această așa-numită infracțiune a deșeurilor pot fi obținute milioane. Potrivit BBC, este mult mai ieftin să trimită gunoiul în străinătate și să îl arunce, decât să plătească pentru a le elimina în mod corespunzător acasă.

Guvernul României a cerut Marii Britanii să facă mai mult pentru a elimina acest comerț ilegal și inacceptabil pentru țara noastră. Autoritățile române au descoperit tone de deșeuri provenite din Regatul Unit.

Garda de Mediu spune că deșeurile care provin din Marea Britanie nu sunt reciclabile, și, deși este ilegal, e mai ieftin să le „exporte” decât să le depoziteze pe teritoriul britanic. „Îmi dă senzația că România este groapa de gunoi a Europei.”, a spus Marian Borondel, de la paza de mediu, pentru BBC.

Marea Britanie trimite camioane cu deșeuri în România

Majoritatea deșeurilor sunt aduse în apropierea Bucureștiului. Cu toate că britanicii neagă acuzațiile și susțin că munții de gunoi sunt ai românilor, reprezentanții de la Garda de Mediu insistă că deșeurile au fost aduse cu camioanele din Regatul Unit.

„Cred că guvernul britanic trebuie să sporească verificările la graniță. Noi facem tot ce putem.”, a declarat Andrei-Rudolf Corlan, secretar de stat.

author avatar
Andreea Vlad