AcasăȘTIRI EXTERNEZece români prinși în Kahramanmaraş, localitate lovită de cutremur! Care este starea...

Zece români prinși în Kahramanmaraş, localitate lovită de cutremur! Care este starea lor

cutremurRomâni surprinși de cutremurul din Turcia? Oamenii captivi sub dărâmături strigă după ajutor

Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgență al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, care erau cazați la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremur, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Din grupul de cetățeni români fac parte nouă studenți și un profesor coordonator. Grupul a cerut asistență consulară și sprijin pentru repatriere. Toți sunt în siguranță.

Românii sunt studenți Erasmus

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la fața locului, cu două autovehicule, pentru a prelua cetățenii români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, potrivit MAE.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter s-a produs în Kahramanmaraş la ora locală 04:17. În declarația făcută de Președinția pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD), s-a precizat că 76 de persoane au murit și 440 de persoane au fost rănite în cutremur până acum.

Există suspiciuni că printre victime s-ar afla și români, aceștia fiind surprinși de cutremurul din Kahramanmaraş. Informația nu a fost confirmată de autoritățile române.

Kahramanmaraş, epicentrul unui cutremur de 7,8 grade

AFAD a declarat că epicentrul cutremurului a fost în cartierul Pazarcık din Kahramanmaraş, iar cutremurul s-a produs la 7 kilometri sub pământ.

După acest cutremur, au avut loc 6 de replici, dintre care cea mai mare a fost de 6,6 grade.

AFAD a raportat că un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în Gaziantep Nurdağı imediat după cutremurul din Kahramanmaraş.

Cutremurul a zguduit orașele Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya şi Hatay. De asemenea, sunt mari pagube în raioanele și satele din 10 orașe.

author avatar
Andreea Vlad
707 afisari

1 COMENTARIU

  1. EXCREMENTELE CE FAC COMENTARII SCARBOASE TRIVIALE SI IMUNDE NU MERITA NIMIC

    INCA ODATA : FOARTE BINE CA ATI SUPRIMAT COMENTARIILE
    LA FEL AR TREBUI SA FACA SI ZIARE.COM , NUMAI CA EI DIN ASTA TRAIESC ! JEGUL RAMASITELOR COMUNISTE DIN ASTA TRAIESC DIN COPIATUL PE
    SITE-URI SI DIN INJURATURI SI INCITAREA TROLLILOR ACREDITATI DE EI SI PLATITI SA INJURE CITITORII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger