AcasăȘTIRI EXTERNERomâni prinși la furat în zonele calamitate din Germania

Români prinși la furat în zonele calamitate din Germania

Români, prinși la furat în zonele calamitate din Germania

Poliția federală a fost solicitată de 13 ori, în weekend, în zonele devastate de furtună, unde au fost semnalate mai multe cazuri de furt. 

De vineri, 16 iulie, hoții și-au făcut apariția în zonele grav afectate de calamitate. Potrivit autorităților, este vorba de români și de bulgari.

„Ambasadorii” cu duba

În seara zilei de vineri, în Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Autovehiculul a mers pe Bachstrasse în direcția Altena și nu a mai putut fi găsit.

Sâmbătă dimineață, pe Rahmedestrasse a fost observată o altă dubă. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund, scrie stiridiaspora.

Sâmbătă la prânz, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette.

Cu puțin timp înainte de furt, polițiștii au verificat o mașină care era însă goală. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen au fost denunțați.

Jafuri la liber

În jurul orei 20:30, un bărbat necunoscut a intrat într-o pivniță de pe Nettestrasse, care nu mai putea fi încuiată. Puțin mai târziu a ieșit cu o pungă plină și a dispărut. O patrulă de poliție l-a reținut la câțiva metri distanță de pivniță. În pungă se aflau diverse obiecte electrice. Infractorul este un cetățean bulgar, de 20 de ani, din Altena.

De asemenea, martorii spun că au văzut un camion, sâmbătă după-amiază, în zona Markaner / Linscheidtstrasse. La prânz, camionul a fost remarcat și de biroul de ordine publică de pe Brachtenbecker Weg.

Fără scrupule

Ofițerii de poliție au denunțat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, de origine română, rezident în Bochum, pentru mai multe încălcări a Ordonanței șoferilor, a  Regulamentului comerțului și a Legii echipamentelor electrice.

Biroul de ordine publică din Altena a cerut ajutor, duminică după-amiază. O furgonetă intrase pe Lüdenscheider Straße. Ocupanții acesteia au luat mai mute deșeuri electrice și metalice. Și în acest caz, un tânăr, de 23 de ani, de origine română din Attendorn, a fost pus sub acuzare pentru fapte similare.

Inundațiile din vestul Germaniei au provocat moartea a cel puţin 165 de oameni, conform celui mai recent bilanţ. Peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute.

 

author avatar
Tudor Borcea
305 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai, aia erau tig-an-oci de ro-mal-es, nu romani, bai tra-nto-rilor us-eri-sti, speram sa va viziteze si pe voi, astia liber-profesionistii natiei din col-on-ie !! 🙂 Bai deja s-a dus buhul la ro-ma-les-ii astia peste tot, cand strainezii aud de romani, deja fac urat 🙂 Merkelina, sa te speli pe cap cu ei, vezi cum ii integrezi in stricata aia de Germania na-z-ista nou-normala multilateral se-gr-ega-ta !! Ha ha ha 🙂 Covid Macht Frei, bai nemtalailor dusi cu pluta pe Oder 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger