AcasăȘTIRI EXTERNERomân umilit în Austria pentru că a fost confundat cu un ucrainean....

Român umilit în Austria pentru că a fost confundat cu un ucrainean. Cum i s-au adresat angajații austrieci

austriaRomân umilit în Austria pentru că a fost confundat cu un ucrainean. Cum i s-au adresat angajații austrieci

Un turist român susține că a fost umilit în Austria, la un hotel, după ce ar fi fost confundat de angajați cu un refugiat ucrainean.

Bărbatul a relatat ce cuvinte urâte au avut angajații austrieci la adresa ucrainenilor, antipatia lor părând să fie generalizată. Dezamăgit, românul a afirmat că nu va mai vizita niciodată Austria.

Românul, agresat verbal de angajații unui hotel din Salzburg

Românul, care este și om de afaceri, care a relatat incidentul și-a petrecut vacanța de schi în zona Salzburgului, alături de familia sa, potrivit adevarul.ro.

Într-o dimineață, a relatat acesta, unul dintre angajații hotelului i-ar fi făcut observație pe un ton ridicat, de față cu alți turiști, pentru că a parcat incorect autoturismul și a blocat astfel 2 locuri.

Omul de afaceri a povestit că angajatul austriac i-a și arătat un autoturism cu număr de Ucraina, care nu-i aparținea și care, într-adevăr, era parcat greșit, după care s-a îndepărtat. Românul l-a auzit însă pe austriac cum s-a adresat unor colegi, în germană, afirmând ceva de genul: „Să vă ia naiba muritori de foame ucraineni, veniți aici să cerșiți și o țineți din infracțiuni în infracțiuni ca frații voștri ruși”.

Iritat, românul s-a dus după angajatul respectiv, l-a scos afară din hotel și i-a arătat mașina sa, care era parcată corect, dar i-a atras atenția și asupra remarcilor nepoliticoase făcute la adresa ucrainenilor. Bărbatul susține acum că pe viitor nu doar că nu va mai merge ca turist în Austria, dar nici ca om de afaceri.

„Dacă era invers, dacă venea vreun austriac la noi, iar un român s-ar fi comportat așa, sunt convins că ziceau că suntem oameni de nimic”, a mai adăugat românul.

author avatar
Andreea Vlad