AcasăȘTIRI EXTERNERomân din Ucraina, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov. Soția sa i-a...

Român din Ucraina, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov. Soția sa i-a pierdut urma

romanRomân din Ucraina, luat prizonier de cecenii lui Kadîrov. Soția sa i-a pierdut urma

Un ucrainean de etnie română din regiunea Cernăuți, mobilizat în armata ucraineană, a fost luat prizonier de militarii ceceni ai lui Ramzan Kadîrov.

Pe baza legii privind mobilizarea generală din Ucraina, un etnic român din Cernăuți a ajuns pe frontul de luptă. Acesta a căzut prizonier cecenilor lui Kadîrov, iar despre soarta sa nu se mai știe mare lucru.

Militarul a dispărut fără urmă

Marian Marușciac are doi copii și o soție și a căzut în mâinile forțelor inamice de mai bine de o lună. Un video postat la jumătatea lunii trecute pe canalul de Telegram Kadyrov-95 prezintă un dialog între comandantul forțelor speciale „Ahmat” din Cecenia, Apti Alaudinov, și etnicul român.

În clipul de cinci minute, comandantul cecen Apti Alaudinov îi raportează liderului Ramzan Kadîrov despre respingerea ofensivei ucrainene și îi pune o serie de întrebări militarului român din regiunea Cernăuți.

În clipul video postat pe Telegram, comandantului forțelor speciale „Ahmat” dă asigurări că prizonierul nu a avut de suferit și că este tratat uman.

”Nu a fugit și nu a fost rănit doar un singur militar. El a fost cel mai norocos. De acum înainte, acest om manipulat de narcomanul Zelenski este în mâinile noastre, el nu este bătut și atitudinea față de el este una umană”, adaugă comandantul forțelor speciale ”Ahmat” din Cecenia, Apti Alaudinov, conform Libertatea.

Soția militarului român e disperată

Cu toate acestea, soția sa este extrem de îngrijorată de soarta lui. Femeia susține că bărbatul nu a plecat voluntar pe front, ci a fost înregimentat în baza legii privind mobilizarea generală.

„Peste o perioadă de timp am primit de la comisariatul militar o scrisoare în care se spune că armata nu știe unde se află Marian, el este considerat ca pierdut fără urmă”, a subliniat Marina Marușciac.

author avatar
Andreea Vlad