AcasăȘTIRI EXTERNERoman Abramovici, la fundul sacului? Ce a ajuns să facă după ce...

Roman Abramovici, la fundul sacului? Ce a ajuns să facă după ce sancţiunile l-au lăsat fără bani

Roman_AbramoviciRoman Abramovici, la fundul sacului? Ce a ajuns să facă după ce sancţiunile l-au lăsat fără bani

Oligarhul rus Roman Abramovici este implicat indirect în negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina. Acesta a facilitat schimburile de prizonieri şi căile de evacuare a civililor blocaţi din cauza războiului din Ucraina.

Patronul lui Chelsea are şi un interes personal pentru ca războiul să se încheie: să-şi recupereze accesul la propria lui avere.

Abramovici se împrumută de la prieteni

Oligarhul rus și-a implorat prietenii de la Hollywood și brokerii americani să îi împrumute fiecare câte un milion de dolari pentru a se menține pe linia de plutire, în timp ce activele sale sunt înghețate de autoritățile mondiale.

Publicația „Page Six”, din grupul New York Post, a aflat în exclusivitate că patronul clubului de fotbal Chelsea, ale cărui conturi bancare sunt înghețate în SUA și în Marea Britanie, cere cu disperare împrumuturi de la prietenii săi importanți și puternici pentru a menține salariile de 750.000 de dolari pe săptămână ale personalului său – care include și subalternii care îi mențin pe linia de plutire multiplele sale yachturi de lux.

Marea Britanie și Uniunea Europeană l-au sancționat pe Abramovici – care are o avere netă de 14,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg – la începutul lunii martie, după invazia Rusiei în Ucraina.

Abaromici, salvat de Zelenski?

În ultimele săptămâni, Roman Abramovici a făcut naveta între Kiev, Istanbul şi Moscova, întâlnindu-l şi pe preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, şi a discutat şi de mai multe ori cu Putin faţă în faţă.

Ucrainenii spun că a ajutat la deschiderea coridoarelor umanitare pentru civili din oraşele asediate, chiar dacă în mai multe cazuri ruşii nu au respectat angajamentele luate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar fi cerut Administraţiei Biden să suspende sancţionarea lui Abramovici din cauza rolului său în negocieri.

author avatar
Andrei Ștefan
297 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger