AcasăȘTIRI EXTERNERoger Waters l-a înjurat pe Vladimir Putin într-o scrisoare: „Dacă asta vreți,...

Roger Waters l-a înjurat pe Vladimir Putin într-o scrisoare: „Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”

Cum îl pedepsește Polonia pe legendarul Roger Waters. Cofondatorul trupei Pink Floyd nu e pe linia SUA și NATO / Concerte anulate, scandal la Cracovia / Foto: Facecbook

Co-fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îi cere liderului de la Kremlin să pună capăt războiului.

Artistul britanic l-a îndemnat pe Putin să ajungă la o soluţionare amiabilă în conflictul din Ucraina.

Vrea Putin să cucerească toată Europa?

Bărbatul de 79 de ani îi cere liderului Kremlinului să îi dea asigurări că nu va folosi armele nucleare. Artistul s-a declarat îngrijorat pentru el și familia sa.

În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? Dacă mi-ați răspunde „Da, vă rog”. Asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: „De asemenea, Federația Rusă nu mai are niciun interes teritorial în afară de securitatea populațiilor vorbitoare de limbă rusă din Crimeea, Donețk și Lugansk”. Și asta ar ajuta.

Spun acest lucru deoarece, cunosc unele persoane care cred că vreți să cuceriți întreaga Europă, începând cu Polonia și restul statelor baltice.

Dacă asta vreți, duceți-vă dracului, și am putea la fel de bine să încetăm cu toții să mai jucăm jocul disperat de periculos al găinii nucleare cu care șoimii de pe ambele părți ale Atlanticului par atât de confortabili, și să o facem”, a scris Roger Waters.

Rusia ar trebui să facă şi alte promisiuni

Waters a adăugat că, în cazul unui acord de pace cu Ucraina, Rusia ar trebui să promită că nu va invada altă țară.

„Știu că SUA și NATO invadează alte țări suverane cât ai clipi sau pentru câțiva barili de petrol, dar asta nu înseamnă că ar trebui, invazia ta în Ucraina m-a luat prin surprindere, acesta este un război odios de agresiune atroce, provocat sau nu”, a adăugat Waters.

author avatar
Andrei Ștefan