AcasăȘTIRI EXTERNERobotul Perseverance a trimis primele imagini incredibile de pe Marte. Ce se...

Robotul Perseverance a trimis primele imagini incredibile de pe Marte. Ce se observă pe Planeta Roşie poate revoluţiona ştiinţa! (VIDEO)

Robotul PerseveranceRobotul Perseverance a trimis primele imagini incredibile de pe Marte. Ce se observă pe Planeta Roşie poate revoluţiona ştiinţa!

Oamenii de ştiinţă de la NASA sunt aproape să ajungă la noi concluzii privind istoria Planetei Roşii, după ce robotul Perseverance a trimis primele lui imagini pe Pământ, din expediţia în care a plecat în această săptămână.

Una dintre cele mai reușite capturi, potrivit echipei de la NASA, a fost una surprinsă chiar în timpul operațiunilor de amartizare.

Au urmat alte câteva imagini neprelucrate, cu locul în care a ajuns roverul – un crater imens, unde se crede că ar fi fost un lac acum aproximativ patru miliarde de ani.

Ar putea fi transmise şi primele sunete

Robotul este dotat cu un număr record de camere video: 25. Are și două microfoane cu care specialiștii speră să obțină primele sunete de pe Planeta Roșie.

Agenția Spațială Americană a anunțat că va da publicității și alte fotografii în zilele următoare.

Ce este Roverul Perseverance?

Roverul Perseverance, trimis de NASA pe Planeta Roșie, a ajuns joi seară pe suprafața planetei marte, la ora 22.55 (ora României), așa cum era programat. Perseverance este cel mai complex laborator științific trimis până acum într-o astfel de misiune.

Este al treilea vehicul trimis de pe Pământ, după cele ale Emiratelor Arabe Unite și Chinei, care a parcurs distanța Pământ – Marte în acest an, profitând de o fereastră de oportunitate.

Joe Biden a urmărit amartizarea live

Președintele Joe Biden a urmărit în picioare transmisiunea NASA cu momentul istoric în care roverul Perseverance a ajuns, joi, pe planeta Marte, după o călătorie de șapte luni în care a parcurs 470 de milioane de kilometri.

Pe contul oficial de Twitter al Casei Albe a fost postată o fotografie în care președintele american, în picioare, lângă un birou, privește la un ecran aflat pe perete, unde sunt transmise în direct imaginile NASA cu amartizarea roverului Perseverance.

Fotografia, însoțită de un mesaj transmis de președintele Biden, a strâns într-o oră zeci de mii de aprecieri.

author avatar
Andrei Ștefan
1.182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger