AcasăȘTIRI EXTERNERobert Kennedy Jr. și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Ce...

Robert Kennedy Jr. și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Ce șanse are nepotul lui JFK

Robert Kennedy Jr.Robert Kennedy Jr. și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024. Ce șanse are nepotul lui JFK

Robert Kennedy Jr., nepotul preşedintelui american John F. Kennedy, cel care a fost asasinat în 1963, a anunţat, miercuri, că este candidat la alegerile prezidenţiale din SUA din 2024.

„Îmi anunţ candidatura la învestitura democrată”, a afirmat sexagenarul, ale cărui şanse de reuşită sunt limitate, în faţa a peste 500 de susţinători ai săi din Boston.

Robert Kennedy Jr. candidează din partea democraților

Kennedy jr și-a folosit discursul de lansare a campaniei pentru a critica închiderea școlilor și a afacerilor în timpul pandemiei de COVID, angajându-se să „elimine diviziunile” care afectează SUA, spunând în cele din urmă „adevărul poporului american”, notează CNN.

Avocat specializat pe probleme de mediu, el este cunoscut încă din 2005 pentru propagarea unor teorii ale conspiraţiei privind vaccinurile, legând în special autismul de una dintre componentele unor vaccinuri.

Șanse minime pentru Robert Kennedy Jr.

La mitingul, desfăşurat în statul Massachusetts – fieful familiei Kennedy – Robert Kennedy Jr. s-a angajat să elimine diviziunile care afectează Statele Unite, spunând în cele din urmă adevărul poporului american.

Robert Kennedy Jr., de 69 de ani, este unul dintre puţinii candidaţi care s-au alăturat oficial taberei democrate, aşteptând decizia preşedintelui Joe Biden. În vârstă de 80 de ani, liderul de la Casa Albă susţine că intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat, dar nu şi-a oficializat încă intrarea în campanie.

author avatar
Andreea Vlad