AcasăȘTIRI EXTERNERobert Crimo, atacatorul de la Highland Park, s-a deghizat în femeie înainte...

Robert Crimo, atacatorul de la Highland Park, s-a deghizat în femeie înainte să tragă în mulțime! Ultimele detalii din ancheta care a zguduit America – FOTO&VIDEO

Robert Crimo, atacatorul de la Highland Park, s-a deghizat în femeie înainte să tragă în mulțime! Ultimele detalii din ancheta care a zguduit America - FOTO&VIDEO (sursa foto: independent.co.uk)

Apar noi amănunte din ancheta declanșată în urma atacului care a zguduit America, tragedie în urma căreia au murit șase oameni, iar peste 30 de persoane au fost rănite.

Reprezentanții poliției au ieșit public cu mai multe detalii despre cazul care a cutremurat Statele Unite.

Și-ar fi pregătit atacul de săptămâni întregi

Suspectul în cazul episodului armat de la Highland Park – ce a avut loc în timpul unei festivități de Ziua Independenței, marcată pe 4 iulie – și-a pregătit atacul „timp de câteva săptămâni” și s-a deghizat în femeie pentru a putea fugi de la fața locului, potrivit forțelor de ordine.

Ar fi pus la cale un astfel de plan pentru a reuși să se amestece printre oamenii panicați care căutau să fugă de la locul dramei.

Tânărul Robert Crimo III, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat luni seară, potrivit independent.co.uk. Imagini cu momentul în care suspectul a fost prins au apărut pe internet.

Cel puțin 70 de focuri trase

(sursa foto: captură youtube)

Un reprezentant al Poliţiei din Lake County, Christopher Covelli, a declarat într-o conferință de presă că tânărul Crimo a fost surprins în imagini video îmbrăcat în haine de femeie. Nu a confirmat varianta că suspectul ar fi purtat o perucă la acel moment.

Din câte reiese din datele anchetei, suspectul a urcat pe o scară de incendiu ajungând pe acoperișul unui magazin. A deschis focul, trăgând cel puțin 70 de focuri în direcția mulțimii aflate la paradă. Ulterior, tânărul de 21 de ani s-a dat jos de pe acoperiș și s-a amestecat în mulțime.

Pe lângă pușca puternică folosită în atac – care a fost lăsată la fața locului – Crimo avea, de asemenea, a doua pușcă în interiorul vehiculului în care se afla, când a fost capturat, titrează aceeași sursă.

Încă nu a fost aflat motivul din spatele atacului care a îngrozit SUA.


author avatar
Andrei Coman