AcasăȘTIRI EXTERNERisipa alimentară în UE: 153 de milioane de tone de alimente la...

Risipa alimentară în UE: 153 de milioane de tone de alimente la gunoi

risipa alimentaraRisipa alimentară în UE: 153 de milioane de tone de alimente la gunoi

Blocul comunitar trebuie să-și reducă la jumătate risipa alimentară până în 2030 pentru a face față crizei climatice și pentru a îmbunătăți securitatea alimentară, spun militanții, citați de The Guardian.

Conform unui raport , UE risipește mai multe alimente decât importă și ar putea reduce inflația prețurilor alimentelor prin simpla reducere a deșeurilor la fermă.

153 de milioane de tone de alimente ajung la gunoi anual

Conform unor estimări, aproximativ 153 de milioane de tone de alimente sunt aruncate la gunoi în UE în fiecare an, dublul estimărilor anterioare și cu 15 milioane de tone mai mult decât importă.

Cantitatea de grâu risipită numai în UE este egală cu aproximativ jumătate din exporturile de grâu ale Ucrainei și cu un sfert din celelalte exporturi de cereale ale UE, se mai arată în raport.

„Într-o perioadă cu prețuri mari la alimente și un cost ridicat al vieții, este scandalos că UE ar putea arunca mai multe alimente decât importă. UE are acum o oportunitate imensă de a stabili obiective obligatorii din punct de vedere juridic pentru a-și înjumătăți risipa alimentară de la fermă la furculiță până în 2030, pentru a aborda schimbările climatice și a îmbunătăți securitatea alimentară.”, a declarat Frank Mechielsen, directorul Feedback EU, care a realizat studiul.

Prețurile globale ale alimentelor au fost luna trecută cu 8% mai mari decât în ​​urmă cu un an, potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), parțial determinate de războiul din Ucraina. Prețurile grâului, porumbului și boabelor de soia au depășit în acest an recordurile stabilite în apogeul crizei financiare mondiale din 2008.

author avatar
Andreea Vlad
107 afisari

2 COMENTARII

  1. Iar incepi,fato,cu porcaria asta?Asazisele alimente sunt aruncate fiindca sunt toxice,otravite cu substante chimice ,imposibil de consumat si mortale pentru sanatate.Tu ce mananci ,doar caviar?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger