AcasăȘTIRI EXTERNERevoluţie pe străzile din Londra! Britanicii s-au răsculat: "Arestaţi-l pe Boris Johnson!"...

Revoluţie pe străzile din Londra! Britanicii s-au răsculat: „Arestaţi-l pe Boris Johnson!” (VIDEO)

Boris JohnsonOccidentul NU vrea pace în Ucraina! Boris Johnson l-a avertizat pe Macron să nu mai negocieze cu Putin!

Au revenit protestele anti-restricţii, la Londra! Sute de oameni au ieşit pe străzile metropolei engleze. Oamenii care se opun vaccinării şi restricţiilor au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, luni după-amiază.

Violenţele au avut loc în faţa Parlamentului britanic, în zona Westminster din Londra.

Protestatarii dau vina pe Boris Johnson

Protestatarii au scandat „Ruşine poliţiei!” şi „Arestaţi-l pe Boris Johnson!”, iar unii demonstranţi au aruncat cu sticle spre agenţii forţelor de ordine. Traficul rutier a fost oprit în zonă din cauza protestelor.

Poliţiştii au şi arestat 11 oameni, care au întrecut măsura şi au deveni violenţi. „Agenţii de poliţie sunt la faţa locului, discută cu protestatarii şi încearcă să deblocheze rapid şoseaua”, a comunicat Poliţia metropolitană londoneză. Conform unor surse, la protest participă circa 2.000 de persoane.

De ce sunt britanicii revoltaţi?

Care sunt principalele nemulţumiri ale britanicilor? Restricţiile de călătorie şi condiţionarea accesului la anumite evenimente de prezentarea unui certificat COVID-19 care să ateste vaccinarea sau rezultatul negativ al unui test.

Deşi mai există protestatari, luni, 19 iulie, aproape toate restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia luni, redenumită ”Ziua libertăţii” în pofida unei creşteri a numărului de cazuri de Covid-19, care îi îngrijorează pe mulţi oameni de ştiinţă.

În Anglia sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Numărul cazurilor de COVID-19 în Marea Britanie a crescut foarte mult în ultimele zile. Autoritățile speră că accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav.

author avatar
Andrei Ștefan