AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE la Rotterdam! Proteste violente faţă de noile restricţii anti-Covid. Mai multe...

REVOLUȚIE la Rotterdam! Proteste violente faţă de noile restricţii anti-Covid. Mai multe persoane rănite – VIDEO

rotterdamREVOLUȚIE la Rotterdam! Proteste violente faţă de noile restricţii anti-Covid. Mai multe persoane rănite - VIDEO

Străzile din Rotterdam s-au transformat într-un câmp de luptă, vineri seară. Sute de protestatari au manifestat împotriva noilor restricții anti-Covid.

Protestatarii au incendiat maşini şi au aruncat cu pietre în forţele de poliţie care au răspuns cu împuşcături şi tunuri de apă pe măsură ce demonstrațiile împotriva măsurilor anti-Covid-19 au devenit violente.

 

Cel puțin două persoane au fost rănițe de focurile de armă ale poliției.

„Am tras focuri de avertizare şi au fost şi unele directe, deoarece situaţia punea viaţa în pericol”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Patricia Wessels, potrivit Reuters. „Ştim că cel puţin două persoane au fost rănite, probabil ca urmare a focurilor de avertizare, dar trebuie să investigăm în continuare cauzele exacte”, a adăugat ea.

În total, şapte persoane au fost rănite şi cel puţin 20 au fost arestate într-o seară considerată de primarul oraşului Rotterdam drept o urgie a violenţei. Poliţia a tras focuri de avertizare şi focuri directe pentru că situaţia a devenit critică. Oraşul a fost plasat în stare de urgenţă.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Țările de Jos au fost reimpuse unele măsuri de lockdown pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni, în efortul de a încetini reapariţia epidemiei, dar numărul zilnic de infectări rămâne la cele mai înalte niveluri de la începutul pandemiei.

author avatar
Andreea Vlad
380 afisari

2 COMENTARII

  1. Fiti,ma seriosi,imaginile sunt din Belarus unde Lukashenko incalca drepturile si libertatile omului.Cam asta e poezia,nu?

  2. Nimic despre ceea ce este impus cu forta, nici o dezapribare a modului in care ne sunt incalcate drepturile, un ziarist de doi bani care nu face decat sa aprobe fortza pentru a innabusi protestele legitime! Ziarist de doi lei, asta esti Andreea Vlad!
    Ps: m-am chinuit sa iti scriu numele corect, nici macar asta nu meriti! Cine stie, poate intr-o zi vei deschide ochii si te vei transforma intr-o sustinatoare a oamenilor (asa ca Sfantul Pavel, care initial era un prigonitor al crestinilor!). ASA SA-TI AJUTE DUMNEZEU!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger