AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE la Paris! Franţa, sub asediul celor mai mari proteste - VIDEO

REVOLUȚIE la Paris! Franţa, sub asediul celor mai mari proteste – VIDEO

Franța a luat foc la propriu și la figurat. Cele mai mari orașe sunt scena unor proteste de amploare. Străzile arată ca după război, din cauza manifestanților care au recurs la violențe.

Este a zecea zi de greve, iar transportul în comun e dat peste cap.

Lupte de stradă în marile orașe

În unele orașe, mitingurile s-au transformat în lupte de stradă. În altele, protestatarii au ocupat șinele de tren și autostrăzile. Mișcarea de protest a închis muzeele și a afectat activitatea rafinăriilor și centralelor nucleare, a căror capacitate de producție a scăzut.

Au fost marșuri în toată țara, marți, 28 martie, împotriva președintelui Emmanuel Macron și a proiectului de reformare a legii pensiilor.

Forțele de ordine fac cu greu față valului de protestatari violenți. Numeroși tineri furioși cu cagule au vandalizat mai multe obiecte stradale, au incendiat tomberoane şi au spart geamurile unor magazine.

Zeci de persoane, reținute în urma protestelor din Franţa

Flăcările s-au văzut mijlocul pieței, moment în care jandarmii și polițiștii au ieșit din dispozitivul de retragere și au avansat cu un efectiv de vreo 200 de jandarmi pentru a-i împinge pe cei care au dat foc la acele elemente stradale.

În replică, aceștia au început să arunce cu sticle, cu tot felul de obiecte pe care le-au găsit pe jos, inclusiv coșuri de gunoi.

Zeci de persoane au fost reținute în urma protestelor desfăşurate, astăzi, în Franţa faţă de planul creșterii vârstei de pensionare, anunţă autorităţile franceze, conform postului BFMTV.

Prefectura Poliţiei a anunţat că 27 de persoane au fost reţinute în urma implicării în violenţe în Paris. Au avut loc confruntări între grupuri de protestatari şi forţele de ordine în centrul capitalei Franţei, precum şi în oraşele Lille, Toulouse şi Strasbourg, conform cotidianului Le Monde.

author avatar
Andreea Vlad
1.116 afisari

11 COMENTARII

  1. E singura stire interesanta…Bancile franceze toate au probleme…si deja l-au mazilit pe MACRON dar vor sa para ca e o „revolutie spectculoasa”,au enervat publicul
    Adica totul e bine pus la fiert,intentionat au facut sa dea in foc oala cu ciorba…

  2. Bai micron, bai dobitokule de pitikanie ordinara, fii pregatit sa joci in piesa de teatru Printul din Ga-Oz 🙂

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Adio, șpagă! Controalele instituțiilor statului, înregistrate video

Toate instituţiile cu atribuţii de control din România vor fi obligate să folosească mijloace foto-audio-video în activitățile desfășurate, potrivit unui proiect de lege depus...

Protestele fermierilor din Europa sunt reacția față de ecologismul radical!

După luni de proteste ale fermierilor în orașele de pe întreg continentul, legiuitorii europeni se străduiesc să găsească soluții pentru le potoli furia -...