AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE la Ierusalim. Încleștări violente între protestatari și forțele de ordine. Peste...

REVOLUȚIE la Ierusalim. Încleștări violente între protestatari și forțele de ordine. Peste 120 de răniți în confruntări – VIDEO

ierusalimREVOLUȚIE la Ierusalim. Încleștări violente între protestatari și forțele de ordine. Peste 120 de răniți în confruntări - VIDEO

„Moarte arabilor”, au scandat, joi, membrii grupării Lahava în Ierusalim, gest care a provocat palestinienii ce reveneau de la rugăciunea de noapte a Ramadanului de pe Esplanada Moscheilor.

Tinerii palestinieni au organizat o contramanifestaţie pentru a se opune marşului respectiv şi au izbucnit incidente la intrarea în Oraşul vechi. Situația a scăpat însă de sub control, degenerând într-o confruntare violentă.

ierusalim
Manifestanții au incendiat străzile

Peste 100 de protestatari au fost răniți, unii dintre ei fiind spitalizați, a transmis Semiluna Roşie palestiniană. În acelaşi timp, poliţia israeliană a raportat că cel puţin 20 de agenţi ai săi au fost răniţi, indicând că au fost reţinute 44 de persoane în urma acestor ciocniri nocturne, considerate cele mai violente din ultimii ani în Oraşul Sfânt.

Aceștia au spus că „sute de manifestanți au început să protesteze violent, aruncând pietre și obiecte către forțe de ordine” care supravegheau orașul vechi.

Președintele palestinian compară incidentul cu Revolta arabă din 1936

Tensiunile din Ierusalim au pornit după o serie de videoclipuri postate în ultimele zile în care tineri arabi atacau evreii ultraortodocși. Extremiștii evrei și-au căutat singuri dreptate și au ieșit în stradă, hărțuindu-i pe arabi, scrie timesofisrael.com.

Ca răspuns, 70 de persoane – evrei şi arabi – au fost arestate miercuri şi joi, iar în cazul a 64 dintre acestea a fost prelungit termenul de arest preventiv, potrivit poliţiei israeliene, citată de france24.com.

Președintele Autorității Naționale Palestiniene a condamnat ciocnirile violente de joi, din Ierusalim, învinovățind israelienii de extremă dreaptă pentru incitarea violenței sub „protecția armatei și poliției israeliene”.  Mahmud Abbas compară situația cu Revolta arabă din 1936.

author avatar
Andreea Vlad
2.664 afisari

4 COMENTARII

  1. Aceste conflicte o sa se dezvolte, atata timp cat autoritatile israeliene actioneaza in mod discretionar pentru restabilirea si mentinerea ordinii publice.

  2. Jidanii astia, niste oameni foarte seriosi, una-doua isi dau in cap, nu stau la discutii !! 🙂 Arahat, palestinianule, vezi ca arunca cu papucii astia in tine, ratatule !! 🙂

  3. Nu sunt deloc de incredere. Odata era unu filmat de o camera ascunsa ce arunca cu pietre in biserica in ceafa noptii…
    El credea ca biserica doare gen. Ei cred casunt poporul sfant. Ce popor sfant din lume au cei mai multi homosexuali din lume asa ca Tel Aviv? Asta da nota ca nu sunt decat un popor hibrid un inlocuitor cum era nechezeolu pe vremuri fata de cafeaua Auselese sau o alta cafea celebra. Pentru cei nascuti ieri nechezolu era o cafea comunista facuta din zatul folosit de secretarii de partid, naut, fasole coapta macinata si cicoare. O voma de cafea Pcr.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger