AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUŢIE la Atena după catastrofa feroviară: mii de oameni au aruncat cu...

REVOLUŢIE la Atena după catastrofa feroviară: mii de oameni au aruncat cu cocktailuri Molotov! (VIDEO)

S-a declanşat haosul pe străzile Atenei, după catastrofa feroviară în urma căreia au murit 57 de oameni, printre care şi un român. Tragedia a fost pusă pe seama unei erori umane, dar şi a neglijenţelor pe calea ferată elenă.

Între manifestanţii din faţa parlamentului din Atena şi poliţişti au izbucnit ciocniri violente. Manifestanţii au incendiat pubelele de gunoi şi au aruncat cu cocteiluri Molotov, iar poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare în plin centrul capitalei elene.

Au strigat „Jos guvernele asasine”

Manifestanţii, care au agitat pancarde cu mesajul „Jos guvernele asasine”, au răspuns la apelul studenţilor, ai lucrătorilor feroviari şi ai angajaţilor din sector public, în contextul în care trenurile şi metroul sunt în grevă.

Oamenii au eliberat către cer sute de baloane negre, în amintirea victimelor coliziunii frontale dintre un tren de călători care făcea legătura între Atena şi Salonic şi un tren de marfă, marţi seară.

Dau vina pe corupţie

Cum justifică protestatarii ieşirea lor? Ca un act de revoltă la adresa corupţiei de la Atena. „Simţim o furie imensă. Lăcomia, absenţa măsurilor luate pentru protecţia călătorilor au dus la cea mai gravă tragedie feroviară din ţara noastră”, a declarat Michalis Hasiotis, preşedintele sindicatului experţilor contabili care s-au alăturat procesiunii.

Starea proastă a reţelei feroviare, diverse probleme în sistemul de semnalizare şi de siguranţă pe căile ferate au fost semnalate, în contextul în care şeful de gară din Larisa, oraşul cel mai apropiat de accident, şi-a recunoscut responsabilitatea.

Premierul grec, la biserică

În timp ce, la Atena, se dezlănţuia haosul, premierul elen a participat la o slujbă religioasă la catedrala mitropolitană din Atena, în timp ce bisericile din toată ţara plănuiau să aducă un omagiu victimelor a ceea ce autorităţile au descris drept „o tragedie naţională”.

„Nimic nu merge bine în ţara asta, spitalele sunt în agonie, şcolile se închid, pădurile ard… De cine îşi bat ei joc?”, a declarat Nikos Tsikalakis, preşedintele unui sindicat feroviar.

author avatar
Andrei Ștefan
529 afisari

11 COMENTARII

  1. Poate dă Dumnezeu să vină și spre noi furia poporului!…si la noi exact ca la greci, nimic nu mai funcționează!…
    Oare de ce credeți că cei doi doctori din guvern au făcut un proiect de lege care să interzică adunările publice!…
    Ne așteaptă vremuri grele și tulburi!…

  2. Mizeria de premier grec,care in plandemie a fortat la maxim mana bietilor sai conationali la vaxenare,acum face circul cu biserica,de parca ar crede in Bunul Dumnezeu!
    Satana intruchipata acest criminal notoriu !

  3. Stați sa vedeți ce va fi camd se va afla ca trenul acela de marfa transporta arme spre Ukraina și de aceea i-au dat prioritate și de fapt aia din gara au fost luați prin surprindere de acel ten.
    Cu demisii și chestii despre orice se vorbește mai puțin despre Vectra suporta acel tren

  4. de fapt
    de la generali in/coace
    la conducere sint bolshevicii,
    aia care au luat imprumuturi de la fmi/banca mondiala
    ca crecii sa o duca „mai bine”
    si sa appara generatia de antifascishti mici,
    aia din stradaq,
    simplu

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger