AcasăȘTIRI EXTERNEREVOLUȚIE ÎN PAKISTAN. Imran Khan ridică populația la luptă! Armata, chemată în...

REVOLUȚIE ÎN PAKISTAN. Imran Khan ridică populația la luptă! Armata, chemată în capitala Islamabad! – VIDEO

REVOLUȚIE ÎN PAKISTAN. Imran Khan ridică populația la luptă! Armata, chemată în capitala Islamabad! - VIDEO

Autoritățile din Pakistan desfășoară armata în capitala Islamabad, pe fondul unui miting în favoarea premierului destituit Imran Khan.

Mii de susținători ai premierului destituit Imran Khan au sosit la Islamabad după ce Curtea Supremă a autorizat un miting important pe care guvernul încercase să îl interzică.

Lupte de stradă în Islamabad

Ministrul pakistanez de interne, Rana Sanaullah, a declarat joi că guvernul a autorizat desfășurarea de trupe ale armatei în capitala Islamabad.

Aceasta are loc în timp ce mii de susținători ai fostului premier pakistanez Imran Khan au sosit la Islamabad, potrivit presei locale, pentru un miting de amploare și erau așteptați să mărșăluiască spre parlament.

Sanaullah a declarat că trupele vor proteja clădiri precum Curtea Supremă, Parlamentul, casa premierului și președinția. Miercuri, poliția a tras cu gaze lacrimogene și s-a ciocnit cu protestatarii care au aruncat cu pietre și au încercat să mărșăluiască spre parlament.

Districtul Punjab, sub teroare!

Violențe s-au înregistrat în mai multe districte din Punjab, cea mai mare provincie a țării, în timp ce susținătorii partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Khan încercau să îndepărteze blocaje de pe autostrăzile care duceau spre Islamabad.

De asemenea, autoritățile au blocat toate drumurile principale înaintea mitingurilor de miercuri, în timp ce Khan le-a cerut susținătorilor săi să ocolească orice blocaje.

Măsurile au fost anunțate în urma uciderii unui polițist marți, în timpul unui raid asupra locuinței unui susținător important al lui Khan, scrie Deutsche Welle. Guvernul a încercat să oprească mitingul planificat, dar Curtea Supremă a dat undă verde mai târziu, miercuri.

Imran Khan, destituit după ce a criticat America!

Imran Khan a fost destituit din funcție în urma unui vot de neîncredere în aprilie. Totul s-a petrecut la numai câteva zile după ce ex-premierul pakistanez a criticat America în legătură cu implicarea sa în mai toate conflictele de pe glob. Khan a spus atunci, printre altele, că Islamabadul nu va mai primi niciodată ordine de la Washington. La nici o săptămână distanță, primul-ministru era demis!

Acum, Imran Khan cere răsturnarea actualului Guvern și alegeri anticipate. El chiar a dat un ultimatum de 6 zile premierului în exercițiu, Shahbaz Sharif, în caz contrar fiind pregătit să „atace” capitala Islamabad.

author avatar
Tudor Borcea